Ako ujutro neprestano pritiskate 'snooze', pa u zadnjih pet minuta pre odlaska na posao perete zube i uzimate bananu umesto doručka, ovi bi vam saveti itekako mogli biti od pomoći. Prvi korak do uspeha je kvalitetna organizacija od ranog jutra.

Zato vam u nastavku donosimo devet stvari koje uspešne žene čine pre devet ujutro. Ne morate ih činiti sve, ali pokušajte da uvedete jutarnju rutinu pre odlaska na posao jer ćete biti produktivniji tokom celog dana.

Zaboravite na 'snooze'

Ako ne ustanete odmah iz kreveta osjećat ćete se još umornije i trebam će vam nekad i do dva sata da se napokon probudite. Zato idite spavati u razumno vrijeme i ujutro odmah ustanite kad alarm zazvoni.

Ne preskačite doručak

Ako preskočite doručak, za ručak ćete pojesti ogromnu porciju hrane (iako možda sami ne osećate koliko ste zapravo gladni) i nećete se moći zasititi. Zato pojedite zdrav i uravnotežen doručak koji će vas držati sitima do ručka kad ćete pojesti razumnu porciju.

Napravite listu obaveza

Lista obaveza nije samo za control freakove. Ona nam daje uvid u sve zadatke koje tog dana morate da obavite i pomaže vam da lakše rasporedite posao i organizujete se, a samim tim i budete efikasniji.

Ohrabrite sami sebe

Moć pozitivnog razmišljanja je nesporna zato se svakog jutra ohrabrite, recite da verujete u sebe i da ste sposobni za sve sve što će vam život tog dana dati. Takođe, zahvalite se na svemu što imate i što ste do sada stekli, te fokusirajte na svoju energiju koja uvek treba biti usmerena ka uspehu. 

Uspešne žene ujutru naprave listu obaveza, motivišu se i zdravo doručkuju.
Profimedia 

Ujutro pročitajte nešto pametno

Leandra Medine je izjavila da ujutro nikada ne uzima mobilni u ruke pre nego što je pročitala nešto pametno. Bile to novine, članak koji ste spremili za kasnije čitanje ili knjiga koju trenutno čitate, dobro je da upijete malo vrednih informacija pre nego se upustimo u bespuća irelevantnih objava na društvenim mrežama.

Pijte puno vode

Voda je važna za zdravo telo i čist ten, ali nam ona pomože i da se rešimo glavobolje i vrtoglavice, te nam bistri um i čini nas oštrijima.

Usporite

Ovaj savet se nadovezuje na onaj da ujutro odmah treba odmah da ustanete iz kreveta. Ustanite ranije, pripremite sve za početak dana, uživajte u jutarnjoj kafi, knjizi ili bilo čemu drugome što vam treba da biste se pripremili za dan.

Setite se stvari koje vas raduju

Ako imate težak dan, na papir zapišite lepe stvari koje vas čekaju i kojima se radujete. Tako ćete se podsetiti da nije sve tako crno, podići ćete svoju vibraciju i preusmeriti fokus sa zabrinutosti na nešto što je lepo.