Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Volela samo jednog čoveka: Životna priča Celine Dion, pevačice nesvakidašnjeg glasa

Kanađanka je svojim pesmama osvojila mnoga srca širom svata, dok je njeno pripalo čoveku koji je bio 26 godina stariji od nje.

  Izvor: Foto: Profimedia

Kako je opisala u autobiografiji "My Story, My Dream", imala je srećno detinjstvo puno ljubavi. Rodila se 30. marta 1968. kao najmlađe, 14. dete Adhemar i Therese Dion u mestu Šarlemanj, tridesetak kilometara istočno od Montreala. Otac porodice Dion bio je mesar, majka domaćica i držali su lokalnu gostionicu. 

Porodica nije bila imućna, a kad je Therese Dion saznala da je trudna 14. put, nije bila najsrećnija osoba na svetu. 

"Kad je moja majka saznala da je trudna sa mnom, nisam bila deo njenih planova! Moje rođenje bilo je neželjeno i neočekivano. Do tada je moja majka podigla već trinaestoro dece. Bila je domaćica 20 godina. Dvoje najmlađe dece trebalo je te godine da krenu u školu i mislila je da će moći malo da putuje, pronađe posao.

Pitala je sveštenika da li sme da koristi kontracepciju, na šta joj je on rekao da ne sme. Moja je majka bila besna, kao i ja kada mi je to ispričala. Ali dugujem život tom svešteniku", otkrila je Celin koja je od samog početka bila mezimica porodice i već odmalena svesna da je dobila nesvakidašnji muzički talenat.

U uzrastu od samo pet godina shvatila je da želi da bude pevačica. 

"Bilo je to na venčanju mog brata Michaela na kojem je svako nešto pevao. Ali ja sam imala ogromnu tremu.

Osetila sam maminu ruku na ramenu, kako me nežno, ali odlučno gura napred. Rekla mi je: “Hajde, moja devojčice, ti si na redu”. I počela sam da pevam. Nisam htela da prestanem i molila sam brata da otpevam još jednu pesmu. Tada mi je bilo jasno čime želim da se bavim", objasnila je, opisavši i kako su izgledali njeni prvi ‘nastupi’ u porodice.

"Moji su ukućani bili velikodušna publika. Pazili su na mene, čak se i svađali u čijem ću krevetu spavati". Muzički dar nije pao s neba - njen otac svirao je harmoniku, mama violinu, a braća i sestre gitaru i klavir. 

"Nismo bili bogati, ali voleli smo se i imali muziku, koja je osim zdravlja i ljubavi nešto najlepše na svetu", tim je rečima pevačica opisala filozofiju svoje porodice. Iako je malena Celin priželjkivala svetsku slavu i videla se zauvek na pozornici, nije zaboravila da joj je upravo majka napisala prvu pesmu. Osim toga, majka videla je da su njena deca prilično talentovana pa je sa suprugom osnovala muzički sastav koji je nastupao u klubovima, barovima i TV emisijama. 

Na sledećoj strani pročitajte kako je Celine upoznala svog supruga:

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity