Američka glumica i dobitnica nagrade za životno delo Američkog filmskog instituta, imala je tri velike ljubavi: Ala Pacina, Warrena Beattyja i Woodyja Allena ali se nikada nije udavala i nije joj žao zbog toga - jer u 73. godini ima svoj mir i dvoje usvojene dece.

Osećaj slobode je nešto što na svu sreću dolazi s godinama i sa životnim iskustvom. A ja mogu da se pohvalim da se osećam i slobodno i zadovoljno, rekla je nedavno američka glumica Diane Keaton (73), koja je za svoj doprinos filmskoj umetnosti 8. juna 2017. godine u Los Anđelesu primila nagradu za životno delo.

Dodelio joj je Američki filmski institut, a to je priznanje tokom 45 godina, otkako je ustanovljeno, dobilo samo devet žena, među kojima su  Barbra Streisand, Jane Fonda i Meryl Streep . Diane Keaton snimila je pedesetak filmova, među kojima su i trilogija "Kum" i "Annie Hall", film koji je Woody Allen snimio po njoj - i za nju.

Rođena je, naime, kao Diane Hall 5. januara 1946. u Los Anđelesu, kao najstarije dete domaćice i talentovane amaterske fotografkinje Dorothy Deanne Keaton i inženjera i trgovca nekretninama Johna Newtona Jacka Halla, a brat Randy i sestre Robin i Dorrie od milja su je zvali Annie. Iako je patila od kompleksa da nije lepa, Diane je odmalena želea da postane poznata. Uživala je kad je imala publiku, pa je u školi pevala u horu, bila je članica debitantnog kluba, urednica školskih novina, navijačica fudbalskog tima...

"Moj je brat pisao pesme, Robin je lepo pevala, Dorrie je bila vrlo bistra, a ja sam samo bila smešna. Najčešće su za mene govorili da sam "slatka devojčica", što me vrlo uznemiravalo. Nisam želela da bude slatka, nego predivna i glamurozna kao Audrey Hepburn na naslovnici Voguea. Ali, imala sam preretku kosu, bila sam visoka i štrkljava, kvrgu na nosu pokušavala sam ispraviti spavajući s povezom preko lica, vežbala sam osmeh pred ogledalom i držala oči širom otvorene nadajući se da će tako postati veće - otkrila je glumica koja je prvi zvezdani trenutak doživela u srednjoj školi, kada je otpevala pesmu "Mata Hari" u mjuziklu "Little Mary Sunshine". Tada je, priznaje, prvi put videla oca da se sa suzama u očima od ponosa i govori "to je moja ćerka".

Pročitajte više OVDE.