John Kennedy Jr., sin legendarnog američkog predsednika Johna F. Kennedyja, početkom devedesetih nosio je titulu najseksipilnijeg muškarca na svetu. Amerikanci su ga doživljavali poput svog princa i svi su s nestrpljenjem čekali vest o tome koja dama će osvojiti njegovo srce. 

Nakon romansa s Madonnom, Sarom Jessicom Parker, Cindy Crawford, Brooke Shields, Daryl Hannah i drugim poznatim ženama, svi su mislili kako će u klan Kennedyjevih ući neka slavna dama, ali Johna je osvojila Carolyn Bessette.

Sanjiva plavokosa lepotica divnih očiju radila je u odnosima s javnošću modne kuće Calvin Klein kada je upoznala najpoželjnijeg američkog neženju.

Muškarac koji je za svoju suprugu mogao da odabe bilo koju ženu na svetu, izabrao je onu koja nije bila ni bogata ni slavna, nije imala ugledno porodično poreklo niti je bila prepoznatljiva po nekim profesionalnim dostignućima. Carolyn je posedovala druge harizmatične kvalitete - posebnu lepotu, unikatan stil i oštru inteligenciju, piše Vanity Fair.

"Ako će iko ukrasti našeg princa, onda to mora biti neka princeza" To je bio stav medija i javnosti, Ali Carolyn se nije mogla lako definisati. "Bila je luckasta i maštovita. Bila je izgrađena osoba", rekao je Johnov prijatelj John Perry Barlow.

Ponašanjem i stavom odudarala je od slavnih žena s kojima je John do tada bio u vezi. Mnoge od njih "bacale" su se na Johna zbog čega je on sumnjao u njihove motive. S druge strane, Carolyn nije bila nimalo impresionirana njegovom slavom. Upravo je time zarobila njegovo srce.

Prvi Johnov poziv na izlazak je odbila, ali na kraju se prepustila šarmu neodoljivog zavodnika. Kada se preselila u njegov stan u njujorškoj četvrti Tribeca, mediji su počeli da nagađaju o veridbi zaljubljenog para. 

Voleli su se jako i svađali su se jako. Ali bili su neverovatno zaljubljeni, prisetila se svojevremeno Ariel Paredes, lični asistent Johnove majke Jacqueline Kennedy Onassis.

Kamen spoticanja od početka njihove veze bilo je nezapamćen interes medija za njihov privatni život. Carolyn je iz anonimne devojke koja je bez problema mogla da se šeta New Yorkom postala meta fotografa koji su je pratili u stopu. S tom promenom teško se nosila.

Par se venčao u maloj crkvi na ostrvu Cumberland, obasjani svetlošću sveća, u društvu porodice i najbližih prijatelja. Na kraju ceremonije John se okrenuo prema svom kumu i najboljem prijatelju, Anthonyju Radziwillu, i šapnuo mu: "Nikada u životu nisam bio srećniji."

Tog dana rodila se još jedna priča o modernoj Pepeljuzi koja je uspela da osvoji svog princa na belom konju, ali njihova bajka ipak je imala svoju drugu stranu.

Na sledećoj strani pročitajte kakav je zapravo odnos bio između Johna i Carolyn.

PageBreak

Kada se u jesen 1996. godine par vratio s medenog meseca, ispred njihovog stana kampovali su novinari i fotografi. U pokušaju da zaštiti svoju suprugu, galantni John zamolio je okupljene predstavnike medija da ih malo puste na miru i daju Carolyn priliku da se navikne na svoju novu ulogu slavne osobe.

Johnu fotografi nisu smetali, jer je odavno navikao na takav život. Njegovi prijatelji kažu da je uživao u interesu medija i doživljavao ga kao znak lične moći.

Znajući da ga kamere prate u stopu, šetao bi i džogirao Central Parkom bez majice, a kada bi ga paparazzi ulovili na jedrenju, mirno bi im pozirao. Carolyn je želela drugačiji život. Njeni prijatelji ubrzo su primetili da se slama pod pritiskom. Pokazivala je klasične znakove kliničke depresije. Nekoliko meseci nakon venčanja provodila bi sate plačući zaključana u svom stanu.

"John je morao da njeguje mnoga prijateljstva i poznanstva. Ona nije želela da izlazi. Otkazivala bi večere, odbijala da odlazi na kućne zabave. Spalila je mnoge mostove", rekao je jedan njen prijatelj Vanity Fairu.

Johnu je najviše zamerala to što ju je često ostavljao samu zbog posla i prijatelja. Vratio se i "mladalačkom" stilu života. Do kasnih večernjih sati ostajao bi u teretani, odlazio na putovanja sa svojom muškom ekipom, a Carolyn bi ga čekala kod kuće.

Vreme je prolazilo, a ona se sve teže nosila s osećanjem usamljenosti. Njeni prijatelji iz modne industrije znali su da utehu često potraži i u – drogi. Par je krenuo na bračno savetovanje u pokušaju da reše svoje probleme, ali Carolyn je odustala od savetovanja nekoliko meseci kasnije kada je terapeut s njom pokušao da razgovara o konzumiranju kokaina.

Nakon toga nije više želela da deli spavaću sobu s Johnom i od tada je spavala u drugoj sobi u kojoj je on odlagao svoju opremu za vežbanje.

John se tada iselio iz njihovog stana i iznajmio apartman u njujorškom hotelu Stanhope gde je nastavio s radom na svom lifestyle magazinu George.

Njegova majka Jackie nije podržala njegov izlet u svet izdavaštva.  "Nikada nije pokazivao ni najmanji interes za ovaj tip biznisa. Nema nikakvog iskustva s novinarstvom. Zašto bi želeo da pokrene tip magazina koji gura nos u privatne živote ljudi? On zna da ja to ne odobravam", poverila se svojevremeno prijateljima iz medija.

Nije to bilo prvi put da se majka i sin ne slažu po pitanju njegovih životnih izbora. Kada je John želeo da upiše studije glume na Yaleu, Jackie se žestoko suprostavila toj ideji iako su mnogi mislili kako je on rođeni glumac. Njegova želja za karijerom u svetu showbiznisa često je bila predmet svađa između njih dvoje, a Jackie je na kraju uspela da ga nagovori da ipak upiše pravo.

Od želje da pokrene magazin nikada ga nije odgovorila. Jackie je umrla u 1994. godine, a prvi broj Georgea izašao je u 1995. godine. Jedan Johnov hobi takođe nije voljela – letenja. Prema rečima prijatelja, molila ga je da nikada ne pilotira sam. Kao da je predosetila tragediju koja će se dogoditi nekoliko godina nakon njene smrti.

Uoči venčanja Rory Kennedy, John se u predvorju svog hotela sastao s Carolyn i njenom sestrom Lauren Bessette. Lauren je bila odlučna u odluci da otuđene supružnike natera na iskrenu komunikaciju. Predložila je da zajedno otputuju na ostrvo Martha's Vineyard gde je venčanje trebalo da se održi.

Carolyn, Lauren i John ukrcali su se 16. jula 1999. u večernjim satima u avion kojim je on odlučio da upravlja sam, bez kopilota.

John se pre poletanja javio kontroli leta, a na odredište nikada nije stigao. Avion se srušio iznad okeana. Istragom je utvrđeno kako je najverojatniji uzrok pada greška pilota koji nije uspeo da zadrži kontrolu nad letelicom nakon poletanja, a dokazi potencijalnog kvara na avionu nikada nisu pronađeni.

Nedelju dana kasnije, tela Johna, Carolyn i Lauren kremirana su, a njihov pepeo je prosut u more nekoliko milja dalje od mesta nesreće.

Izvor: Zadovoljna 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/