Predivno je vidjeti parove kako uživaju u strastvenom ljubljenju sa savršenom koncentracijom gdje god se nađu, potpuno zanemarujući tko je oko njih. Oni se požudno spajaju s međusobnom energijom i tekućinom, što ubrzava proizvodnju hormona sreće.

Nažalost, većina ljubavnika koji su zajedno više od dvije ili tri godine izbjegavaju francusko ljubljenje i zamjenjuju ga usputnim poljupcima. Zašto se to događa? Zašto se ljudi prestaju francuski ljubiti, a osobito nakon braka?

1. Previše su zauzeti Bračni život može postati užurban. S vremenom se parovi ne žele zamarati francuskim ljubljenjem jer imaju užurbane živote i često su umorni. Također mogu misliti da je veza dovoljno čvrsta pa smatraju da u nju ne moraju toliko ulagati kao prije. Oni racionaliziraju kako francusko ljubljenje oduzima više energije od običnog na obraz ili površnog ljubljenja usana. Više se ne sjećaju koliko francusko ljubljenje budi strasnu energiju i dublju povezanost.

2. Osjećaju da ih partner ignorira Drugi razlog je taj što je možda jedan od vas ili oboje stvorili razinu ljutnje koja guši energiju. Žena je osobito osjetljiva zbog toga što je partner ne vidi ili ne prizna. U početku se parovi često i strastveno ljube te uživaju u dubokim zagrljajima. Francuski poljubac često prethodi seksu. Ali, ako uđete u rutinu, strast se može početi smirivati. Parovi se više ne trude…

3. Ne mogu izraziti ono što žele Drugi razlog zbog kojeg mnogi parovi prestaju s francuskim ljubljenjem jest taj što se jedan ili oba partnera osjećaju neshvaćenima i nemaju komunikacijske vještine da izraze svoje potrebe i želje. Strast se ne može kretati kroz tvoje vene ukoliko ne postoji potpuna sloboda da budeš ono što jesi i izraziš sebe – da imaš onakvu slobodu kakvu ste davali jedno drugome kad ste se upoznali. Kako bi se dogodilo francusko ljubljenje, vaše se energije moraju deblokirati i slobodno kretati. Kako izjavljuje John Grey u knjizi „Muškarci su s Marsa, a žene s Venere“, većina muškaraca voli izravnu komunikaciju, a većina žena voli cirkularni način komunikacije. Kad se muškarci povuku u svoju pećinu da bi se ohladili, kod žena buja problem u njihovim glavama.

U početku je romantično povezivanje jednostavno, ali kasnije, kako život postaje složeniji, važno je postaviti vrijeme za komunikaciju i izražavanje svojih želja. Kad postoji jasna komunikacija, postoji i strast. Ako je komunikacija jasna i neprestana, ogorčenje - jedan od ubojica ljubavi - se ne razvija.  Nađi vremena za francusko ljubljenje. To je dobro za tvoju dušu.

Izvor: miss7.24sata.hr