U intervju objavljenom u People magazinu koji je dala nedugo nakon njenog razvoda od pevača Marca Anthony-ja sa kojim ima dvoje dece, latino zvezda bila je vrlo otvorena i otkrila čitaocima važan detalj iz svog privatnog života, smatrajući da će im to možda pomoći u sličnim situacijama.

"Znala sam da postoji nešto u čitavoj priči što ja ne vidim ili što ne mogu da razumem, zato sam krenula kod terapeuta. Uz njegovu pomoć uvidela sam širu sliku, na primer prestala sam da krivim druge ljude. Prestala sam da govrim ono: on je uradio to i on je uradio ovo. Ne, ja sam", bila je iskrena J.Lo.

Radeći sa terapeutom 50-godišnja pevačica otkrila je kako je zapravo uvek imala nekoga ko će biti tu za nju, što može biti dobra stvar svakako - ali u njenom slučaju, ona nikada nije duži vremenski period provela sama - što onda i nije tako dobar slučaj.

"Odrasla sam deleći krevet sa sestrom, to je bilo tako još od kada sam  se rodila praktično. Potom je tu onda bio jedan dečko, drugi, potom muž i tako dalje. I shvatila sam da ja nikada nisam bila sama", otkrila je Jennifer.

Tako je latino diva, pre no šo je zakoračila u narednu vezu morala da nauči da radi one stvari koje je mnogo lakše reći, no načiniti.

"Pre no što sam naučila da volim sebe i budem zaista srećna sama sa sobom, znala sam i sama da te veze neće imati šansu. Tokom vremena desilo se. I kada se konačno dogodilo, znala sam da će to biti velika prekretnica za mene", dodaje pevačica i objašnjava dalje.

"Kada sam prolazila kroz to razdoblje, koje nazivam "mračnom šumom" moja deca su mi bila izvor svetlosti i ljubavi koja mi je pomogla da se probijem kroz gusto granje i postanem bolja verzija sebe sa jasnijim razumevanjem ljubavi. Emma i Max sa svojih 11 godina naučili su njihovu mamu da ljubav treba se oseća na određen način, da bude pirirodan, neuslovljen, nesebičan čin čiste ljubavi. Sve dok nisam upoznala Alexa nisam imala osećaj da mogu da budem u vezi ponovo. Sa njim je sve nekako bilo zdravo i drugačije. Jedno drugom smo u živott uneli nešto što je duboko, dobro i vrlo zdravo za oboje", zaključila je popularna pevačica.