Samo što je Mars ušao u Ribe, sledi pun Mesec u Vagi koja traži balans i odmerenost u svemu. Mnoge osobe sada mogu da dožive promene u partnerskim odnosima kako poslovnim, tako i emotivnim, gde neke osobe iznenada ulaze u vaš život, a neke izlaze. Kako pun Mesec utiče na sve znake i podznake, ovaj put najviše utiče na Vage, Jarčeve, Ovnove i Rakove.

Kako je u aspektu negativnom sa Plutonom, onda možemo osetiti i očekivati težu energiju, te prilagođavanje ljudima i situacijama. Iz dubine duše isplivavaju neka nezadovoljstva još od davnina ili iz prošlosti, pa mnoge osobe teže velikoj promeni i da sve unište, sruše da bi pokrenule novi život iz početka. U ovom periodu ništa se ne preporučuje što bi trebali da uradite brzinski bez planiranja, i to par dana pre punog Meseca i par dana posle. Mnoge emotivne reakcije mogu biti prenaglašene, pa se treba suzdržati od naglih odluka. Vaga je simbol ljubavi i partnerskih odnosa onda čuvajte vaše partnere kako u ljubavi, tako i u poslu. Vaga je simbol harmonije pa mnoge osobe imaju potrebu da budu u harmoniji sa partnerom i ljudima u svom okruženju.

Najviše dobrobiti od ovog punog Meseca mogu imati Lavovi, Strelčevi, Vodolije i Blizanci, a evo kakav će uticaj imati na sve horoskopske znake.

OVAN

Kod vas se ovaj pun Mesec dešava u vašem sedmom polju, što može dati velike promene u vašim partnerskim odnosima, pa budite oprezni i dobro sagledajte šta je to šta želite i kakav partner vas može usrećiti. Bitno je da postupite ispravno bez nekih dramatičnih reakcija. Kada su posao i poslovni partneri u pitanju, i tu može doći do nekih problema, pa se preporučuje da ne donosite odluke bar par dana pre i posle punog Meseca.

BIK

Kod vas se ovaj pun Mesec dešava u vašem šestom polju koje je vezano za posao, svakodnevnicu, zdravlje, kućne ljubimce, pa bi mogle promene da se dešavaju u toj sferi. Kako je vaša planeta Venera u Ribama, onda bi mogli iznenada da uđete u neka prijateljstva ili bi vas neka nadanja, očekivanja od prijatelja mogla razočarati. Ipak ste vi po prirodi strpljivi, pa ne donosite nikakve odluke naglo. Sačekajte malo da se sve stiša.

BLIZANCI

Vama se ovaj pun Mesec dešava u petom polju ljubavi, dece, zabava, poklona, sporta, špekulacija, lutrije, pa možete u toj sferi imati usmerenje energije punog Meseca. Mnogi Blizanci mogu biti inspirisani dobrim idejama, mogu imati sreće sa raznim špekulacijama ili da dobiti u nekoj nagradnoj igri. Ako ste imali probleme u ljubavi, sada bi strasti i lepa komunikacija lako i jednostavno mogli sve da poprave. Ukoliko imate decu, konačno ćete i sa njima naći zajednički jezik.

RAK

Kod vas se ovaj pun Mesec dešava u četvrtom polju doma porodice, novih početaka, korena odakle potičete, pa je u tom pravcu usmeren pun Mesec koji na vas utiče gde god da se nađe jer je to vaš vladar. Budite oprezni kada su emocije u pitanju, posebno sa ukućanima i rodbinskim odnosima. Oslobodite se i otpustite prošlost da bi zaživela nova budućnost.

LAV

Kod vas se ovaj pun Mesec dešava u trećem polju komunikacije, kraćih putovanja, rodbinskih odnosa, komšiluka, saobraćaja, pisanja poruka, mejlova itd... Potrebno je da budete oprezni sa komunikacijom da biste sve što ste planirali reći ili sprovesti u delo uspelo. Pojedini Lavovi mogu ići na kraće putovanje, pa budite oprezni u saobraćaju jer može biti gužva usled vikenda. Ne dozvolite da emocije upravljaju vašim odlukama, već budite odmereni i pribrani ako trebate nešto da uradite.

DEVICA

Vama se ovaj pun Mesec dešava u vašoj drugoj kući finansija nekretnina i imovine, pa se u toj sferi mogu dešavati iznenadni preokreti. Pojedine Device ako imaju neki sudski spor, mogu dobiti rešenje koje im se neće svideti. Svakako su naglašene promene preseljenja ili neka dešavanja u vašem porodičnom životu ili nekretninama. Strpite se i ne reagujte emotivno, sačekajte par dana da dobro razmislite, pa onda vidite kako i šta treba uraditi, te kakvu odluku doneti.

VAGA

Kod vas se dešava ovaj pun Mesec i naravno da vam nije lako posebno kada treba poraditi na sebi i dovesti svoj emotivni ili partnerski odnos u ravnotežu. Mnoge Vage sada imaju šansu da ulepšaju i poprave odnos u ljubavi sa partnerom. Nažalost, pojedine Vage mogu i da ostanu bez partnera jer su shvatile da tu nema emocija sa druge strane ili se ne bude emocije kod njih samih. Svakako se menjaju emotivni i psihički obrasci.

ŠKORPIJA

Kod vas se ovaj pun Mesec dešava u dvanestom polju koje direktno utiče na vašu psihu, snove, dušu i neke skrivene ili tajne emocije. Pun Mesec sve to može da uzburka. Pojedine Škorpije mogu iznenada da otputuju u inostranstvo ili da se osoba koja će zagrejati vaše emocije pojavi iz inostranstva. Ne preporučuje se povlačenje u sebe i patnja, već se pokrenite da bi vaša duša doživela preobražaj.

STRELAC

Kod vas se ovaj pun Mesec dešava u jedanestom polju koje se povezuje s prijateljima, vizijama, druženjem, osnivanjem timova, nadanja, očekivanja i viših ciljeva. Mnogi Strelčevi sada mogu ispuniti svoja očekivanja i krenuti na neko novo životno dešavanje sa određenim timom. Pojedine osobe mogu započeti humane radove. Budite oprezni da vas ne ponese energija punog Meseca kada pokrećete neka grupna ili timska dešavanja. 

JARAC

Vama se ovaj pun Mesec odražava na vaše polje karijere, jednog roditelja. Pojedini Jarčevi mogu emotivno da reaguju kada je roditelj u pitanju ili neka osoba u karijeri, dok nekima može karijera biti klimava. Promene koje vam ne odgovaraju ipak se mogu dešavati, pa to gledajte tako da ko zna zašto je to tako trebalo da bude. Neki Jarčevi mogu imati ozbiljne konflikte i rasprave kada je posao u pitanju, sa šefovima ili nadređenima, pa ne donosite nikakve odluke, već se strpite par dana.

VODOLIJA

Kod vas je ovaj pun Mesec u devetom polju vezanom za daleka putovanja, filozofiju, viša učenja, religiju i još mnoge životne puteve. Kako su Venera i Mars prešli u vaše drugo polje, onda možete biti usmereni na novac i zaradu ili ako očekujete novac, da ga dobijete. Mogući su pregovori povodom nekih velikih planova i projekata na duži vremenski period. Sve još zavisi i od vašeg ličnog horoskopa. Budite odmerene i ne zalećite se jer sve možete postići. Izbegavajte emotivne tenzije.

RIBE

Kod vas je ovaj pun Mesec u vašem osmom polju, pa se mogu pojaviti neki emotivni strahovi ili neki zaostali nerazrešeni finansijski problemi sa partnerom. Kako ste vi osećajni i intuitivni, vi već osećate šta i kako možete uraditi ili razrešiti. Pojedine Ribe mogu da uđu u kredit ili se zaduže na duži vremenski period. Sve se iz dubokih emocija transformiše i menja, tako da vi okrećete novu životnu stranicu i krećete novim putem.

Tekst: Željka Knežević