Ako ste neko ko je skeptičan prema bajkama i srećnim završecima, spremite se za prijatno iznenađenje: tranzit Venere u Ribama od 11. marta do 5. aprila može učiniti ljude sklonijim sanjarenju i ljubavnoj čaroliji. Ovaj tranzit povezan je sa dubokom, duhovnom vrstom ljubavi koja prevazilazi granice vremena i prostora. To je vreme kada smo više usklađeni sa svojim emocijama i sposobni smo da se povežemo sa drugima na dubljem nivou, čak i bez reči.

Kako znakom Riba upravljaju dve planete, Jupiter i Neptun, najpre se možemo naći izgubljeni u magli svojih emocija. Međutim, moramo biti svesni da naše iluzije mogu biti pojačane, što može dovesti do razočaranja. Venera u Ribama ima tendenciju da previdi mane ljudi, te je važno uvek verovati svojim instinktima.

Kada je Venera u Ribama, lako je preći linije ličnih granica. Ovaj tranzit podstiče velikodušan i idealistički stav prema voljenima, često dovodeći do zanemarivanja tzv. znakova upozorenja u odnosima. Tokom ovog perioda, možemo biti intuitivniji prema potrebama nama bliskih ljudi. Ipak, budite obazrivi - ne smemo zanemariti svoje sopstvene emocije već treba da se pobrinemo da nam ljubav i pažnja koju pružamo drugima ne iscrpe energiju.

Za tri horoskopska znaka, 14. februar predstavlja dan ljubavi i sreće.
2024 Rawpixel Ltd. 

Ovaj tranzit je period visoke kreativnosti. Naša mašta može doseći nove visine i omogućiti nam otkrivanje novih koncepata. 

Ovo je savršeno vreme za eksperimentisanje sa našim umetničkim veštinama i prihvatanje svojih talenata. Spajanjem naših strasti, intuicije i želja, možemo stvoriti nešto zaista jedinstveno. Osim toga, ovo je prilika da promenimo perspektivu i krenemo u nepoznato u svojoj kreativnosti.

Da bismo ostvarili svoje želje, važno je da se naše nade i emocije usklade. To znači da treba da osećamo duboku povezanost sa onim što želimo da donesemo u svoje živote i univerzum. U ovim izazovnim vremenima, važno je da se vratimo svojim zajednicama i svetu uopšte. Čineći to, ne samo da pomažemo drugima, već i podstičemo isceljenje i jedinstvo. Položaj Venere u Ribama posebno je osetljiv na potrebe drugih i trudi se da se osigura da su svi zbrinuti, shvaćeni i voljeni.

Ove godine, Venera u Ribama pravi nekoliko važnih veza tokom svog tranzita.

  • 21. marta, Venera će se pridružiti Saturnu u Ribama, signalizirajući da je vreme za posvećivanje odnosima, kako sa drugima, tako i sa sobom.
  • Tri dana kasnije, 24. marta, Venera će se sastati sa Jupiterom u Biku, podstičući nas da izrazimo svoje emocije i proširimo svoje romantične horizonte.
  • 28. marta je posebno uzbudljivo vreme za ljubav, jer se Venera poravnava sa Uranom u Biku. 
  • 3. aprila, Venera se povezuje sa Neptunom u Ribama, donoseći izuzetno romantičan i bajkovit dan. Ipak, važno je da ostanete oprezni i da ne postanete žrtva nerealnih očekivanja.

Izvor: Elle/N.K.