Kada je sezona Ovna započela sa dolaskom prolećne ravnodnevice 20. marta, taj datum je istovremeno bio i početak astrološke Nove godine koji je probudio energiju novih početaka i poglavlja u svim životnim aspektima. 

Ovog ponedeljka, stiže nam prvo pomračenje u 2024. godini koja počinje punim Mesecom u Vagi i lunarnim pomračenjem 25. marta. Nije potrebno biti spiritualan niti mistički nastrojen da biste se povezali s moći punog Meseca (svi je osećamo), ali znajte da bi ovog puta, ona trebalo da bude jača od ranijih.

Pun Mesec je ovog marta u vazdušnom znaku Vage, koji je povezan sa sedmom kućom u astrologiji i temama ljubavi, odnosa i partnerstava. To ga čini idealnim punim Mesecom za razmišljanje o načinima na koje se odnosimo prema drugima i kakvu podršku možda želimo da prizovemo u svoj život upravo sada. Vaga je znak ljubavi i lepote, pa je ovo takođe dobar Pun Mesec za svakoga ko je posvećen prolećnom resetu, preoblikovanju ili promeni stila. 

Šta je sezona pomračenja i šta to znači za ovaj Pun Mesec?

Doživljavamo barem dva perioda pomračenja svake godine, koji donose nove kosmičke prepravke, potrese i otkrovenja. Pomračenja su ili lunarna (kada je Zemlja između Sunca i punog Meseca, blokirajući odraz svetla na površini Meseca) ili solarna (kada je mlad Mesec između Zemlje i Sunca, blokirajući svetlost Sunca). 

marek-okon-fpbWloKiYVY-unsplash.jpg
Unsplash/Marek Okon 

Lunarno pomračenje 25. marta je penumbralno pomračenje, koje se javlja kada Mesec prolazi kroz senku Zemlje.

Šta treba da uradite kako biste iskoristili energiju pomračenja Punog Meseca?

Pun Mesec je poput magičnog portala: kako za manifestaciju tako i za otpuštanje, ali tokom sezone pomračenja mnogi astrolozi preporučuju da se suzdržite od rituala manifestacije i samo pratite šta vam se dešava. Obratite pažnju na osećaje koji isplivaju tokom ovog Punog Meseca i budite iskreni prema sebi da li se suzdržavate u odnosu koji vam je važan.

Jednostavne prakse tokom punog Meseca pomračenja koje možete probati uključuju pisanje dnevnika koristeći podsticaj "Šta mi ovaj eklipsa pokušava reći o mojim odnosima..."

pexels-max-ravier-3348489.jpg
Pexels/Max Ravier 

Pomračenje koje se događa u znaku Vage može imati ogroman uticaj na odnose, sa potencijalom za prekide i pomirenje. Izdvajaju se četiri znaka Zodijaka koji će biti najviše pogođeni pomračenjem i Punim Mesecom u Vagi.U nastavku otkrijte šta ovi horoskopski znakovi mogu da očekuju u narednim danima!

Ovan

Ovnovi mogu doživeti veliku promenu u odnosu sa bliskom osobom. To može partner, najbolji prijatelj, poslovni saradnik. Pomračenje im može dati dodatnu inspiraciju da prodube vezu ili je potpuno prekinu, u zavisnosti od situacije. Takođe, mogu primetiti da se njihova opšta perspektiva o bliskim porodičnim odnosima transformiše.

Rak

Rakovi, pripremite se za promenu u karijeri! Ova zona biće aktivirana ovim pomračenjem, te Rakovi mogu da očekuju nešto novo i jedinstveno na poslu. Mogu odlučiti da preuzmu šansu i krenu potpuno drugačijim putem, dobiju unapređenje ili čak napuste postojeću poziciju. Iako ove promene mogu imati uticaja na njihov lični život, dugoročno će stvoriti nove prilike.

Mlad Mesec i delimično pomračenje Sunca u Škorpiji u oktobru 2022
Unsplash/Vladislav Nahorny 

Vaga

Vage su u centru uticaja pomračenja jer se ono događa u znaku Vage. Doći će do značajnih modifikacija: bićete primorani da izađete iz svoje zone komfora, te ćete biti inspirisani da se iskreno i otvoreno izrazite. Prihvatite ovu promenu i oslobodite se svega što vas sprečava da idete napred. Možete očekivati rešenja i nove početke u različitim aspektima svog života.

Jarac

Pomračenje koje remete vašu domaću sferu može doneti značajne promene u kućnom životu ili porodičnoj dinamici. To može uključivati selidbu, dobrodošlicu novog člana porodice... Ove promene, iako potencijalno izazovne, namenjene su da izleče prošle traume i stvore ispunjavajuće okruženje kod kuće. Uticaj ovih domaćih promena takođe može uticati vaš profesionalni život na pozitivan način.

Izvor: ELLE/N.K.