Princ Harry je spreman da ispriča (još potpuniju) priču. Naime, izdavačka kuća Penguin Random House je danas najavila predstojeće memoare u kojima će vojvoda od Saseksa „prvi put podeliti celokupnu priču o iskustvima, avanturama, gubicima i životnim lekcijama koje su mu pomogle da se oblikuje kao ličnost“. Knjiga bi trebalo da bude objavljena krajem 2022. godine.

Memoari će po svemu sudeći pokrivati čitav dosadašnji život princa Harrija, uključujući detinjstvo u Bakingemskoj palati i gubitak majke princeze Diane. Osvrnuće se i na sve kontroverze vezane za njegovu suprugu Meghan Markle, preseljenje u Sjedinjene Države, decu Archie i Lilibet, te stati na put spekulacijama o tome zašto je formalno odstupio od kraljevskih dužnosti.

Porodica je već mesecima predmet stalne opsesije u javnosti, a naročito nakon intervjua Oprah Vinfrey u martu kada je par detaljno objasnio slučaj rasizma koji je Meghan doživela od strane kraljevske porodice.

 „Princ Harry će doneti iskren i zadivljujući lični portret koji čitaocima pokazuje da iza svega što misle da znaju, leži nadahnjujuća, hrabra i poletna ljudska priča“ dodali su iz izdavačke kuće, a Firma se već priprema za još negativnog PR-a koji počinje ozbiljno da ugrožava njen autoritet i moć.

Vojvoda od Saseksa se takođe oglasio, a uticaj života i dela njegove majke Diane je vidan: „Pišem ovo ne kao rođeni princ, već kao čovek koji sam u međuvremenu postao. Tokom godina nosio sam mnogo šešira, i bukvalno i figurativno, i nadam se da, govoreći svoju priču - padove, izazove, greške, naučene lekcije - mogu da vam pokažem da bez obzira na to odakle dolazimo, svi imamo više zajedničkog nego što mislimo. Duboko sam zahvalan na prilici da podelim sve što sam naučio i uzbuđen što će ljudi o mom životu konačno čitati istinu iz prve ruke“. 

Naslov još uvek nije poznat, ali očekujemo više detalja ubrzo.

— Omid Scobie (@scobie) July 19, 2021