U današnje vreme mentalno zdravlje važnije je nego ikada pre jer svi doživljavamo negativne misli, strahove i različite borbe, bez obzira na to odakle dolazimo. Jedna od lekcija koje moramo da naučimo u savremenom svetu punom stresova i loših vesti jeste kako da uravnotežimo i poboljšamo svoje mentalno blagostanje. Ako vam je danas potrebna ruka pomoći, Kendall Jenner je na Instagramu podelila svoju borbu sa anksioznošću, kao i načine na koji je prevazilazi. 

„Moja anksioznost (posebno socijalna anksioznost) je u poslednje vreme na 100“, napisala je u opisu kratkog video snimka. „Došla sam na mesto gde se ne osećam loše. Volim svoj prostor i vreme kada sam sama. Pronalazim načine da pomognem sebi da svoj dan započnem sa mirnijim, pozitivnijim načinom razmišljanja.”

Kendall Jenner praktikuje tehnike disanja protiv anksioznosti.
Profimedia 

Ključ za rešavanje stresa i anksioznosti jeste da se isključi simpatički nervni sistem, koji je odgovoran za režim borbe ili bekstva (izaziva stres i anksioznost), i da se uključi parasimpatički nervni sistem – koji je odgovoran za mirni režim. Postoji bezbroj različitih načina da se to uradi, ali ove jutarnje navike mogu da budu dobar početak.

Ona počinje dan izvodeći 10 dubokih udisaja i izdaha, pazeći da to uradi pre nego što uzme telefon u ruke. Rad disanja, a posebno usporavanje izdisaja, odličan je način da se umirite. Još bolje je pratiti ovo odlaskom napolje i vođenjem dnevnika, kao što to radi Kendall. Naučno je dokazano da nas dobrobiti odmora na otvorenom čine srećnijima i poboljšavaju opšte emocionalno blagostanje, a postoji i razlog zašto je kupanje u mirnoj šumi toliko popularno.

Takođe, mankenka praktikuje zahvalnost - zapisuje sve stvari na kojima je zahvalna tog dana, što je još jedna navika za koju je naučno dokazano da podiže raspoloženje.