Popularna serija "Bridgerton", čija je druga sezona odnedavno dostupna na na Netflixu, izbacila je u prvi plan novu zvezdu. Pored novih likova veliku pažnju privukla je Simone Ashley (27), koja igra Kate Sharmu, Indijku koja će se naći u velikoj i uzbudljivoj ljubavnoj priči s vikontom Anthonyjem Bridgertonom.

Nakon premijere druge sezone koja je trenutno najpopularnija u Srbiji, Ashley je za samo 24 sata postala toliko popularna da se na društvenim mrežamama samo priča o njoj. Milioni ljudi bindžuju drugu sezonu od 8 epizoda.

Screenshot/Youtube Saznajte više o mladoj glumici.

Ashley je svoju karijeru započela 2016. godine, a prvu veću ulogu imala u Netflixovoj seriji "Sex Education", u kojoj je dobila ulogu Olivie Hanan.

SImone Ashley pre Bridgertona glumila je u seriji Sex Educaton.
Screenshot/Youtube 

Pre nego što je počela da se bavi glumom, Simone je uživala u lekcijama pevanja i sviranja klavira, ali, za razliku od njenih roditelja, nije pošla tim stopama. Nakon uloge u seriji "Sex Education", usledio je još jedan veliki projekat - "Bridgerton".

Kako kaže, odlučila je da se bavi glumom nakon što je odgledala  sve filmove Kventina Tarantina, a sreću je okušala u jednoj od najprestižnijih škola glume u Londonu, koju je pohađala čuvena Kate Winslet. Veštine i znanje koje je tamo stekla otvorili su joj put ka prvim snimanjima – serijama "Woolblood" i "Broadchurch", koje iako nedovoljno popularne na našim prostorima važe za kvalitetne naslove u Velikoj Britaniji.

Simone Ashley pojaviće se i u trećoj sezoni serije Bridgerton.
Shutterstock 

Serija "Bridgerton" svakako ju je vinula u zvezde, a Ashley je otkrila kako je preko noći stekla osećaj da je postala deo jednog drugog vremena u kome sebe nikada nije mogla da zamisli.

Netflix je još prošle godine najavio da će se snimati treća i četvrta sezona, a vrlo verovatno ćemo Simone gledati i u nastavcima.

Vest je potvrdila i sama Lady Whistledown, koja je napisala: "Izgleda da imamo prilično posebnu najavu. Bridgerton će dobiti i treću i četvrtu sezonu. Autor će morati da kupi još mastila..."