Amal Clooney je, bez sumnje, jedna od slavnih dama koja izaziva divljenje gdegod da se pojavi. Uspešna advokatica, majka i supruga omiljenog holivudskog srcelomca Georga Clooney-ja ostavlja bez daha stavovima, pojavom, šminkom, frizurom...

Zato i ne čudi što mnoge dame pokušavaju da iskopiraju njene look-ove, jer Amal je s razlogom ponela titulu dame sa bezvremenim stilom. A kada je o tome reč, ne možemo da ne spomenemo i ono po čemu je posebno prepoznatljiva - njena duga, negovana kosa, isfenirana na meke talase s puno volumena.

Amal Clooney oduševljava ne samo modnim stilom već i vanvremenskom frizurom.
Foto; Profimedia Author: Ampilhac Mireille/ABACA Description: Amal Clooney arriving to the 42nd Annual Cesar Film Awards ceremony held at the Salle Pleyel, in Paris, France on February 24, 2017. Photo by Mireille Ampilhac/ABACAPRESS.COM Software:Adobe Photoshop Lightroom 6.6 (Windows); BAGHEERA / PROPIXO; JpegMetadataToolkit 1.11 Created: 2017:02:25 07:51:21

Međutim, ukoliko ste mislili da za ovakvu frizuru možete dobiti samo u frizerskom salonu, dozvolite da vas demantujemo. U par trikova, i vi ćete poneti fantastične meke lokne Amal Clooney, ali da, možda će vam biti potrebno malo vrmena da savladate način feniranja i pronađete kombinaciju proizvoda koja najviše odgovara vašem tipu kose.

Kako do savršeno isfenirane frizure?

Možda vam se čini da je ovako nešto teško izvesti u kućnim uslovima, ali istina je da je lakše nego što mislite. Iako možda nećete dobiti identičan rezultat kao kod frizera, te neće svaki pramen biti savršen na samom početku, ali zaista, uz malo vežbe, možete dobiti rezultate koji su zaista sjajni, a u tome će vam pomoći sledeći proizvodi:

1. Sprej za volumen

Pre nego što osušite kosu uvek koristite sprej za volumen koji ćete naprskati na koren kako biste izdugli vlas. Ovaj proizvod ujedno će i nahraniti teme i pomoći da vam se kosa manje masti.

Amal Clooney oboćava meke lokne i zavodljive lokne.
Profimedia 

2. Odvajajte pramenove

Kosu proušite najpre u korenu, a potom odvajajte pramen po pramen. Savet je da koristite šnale koje nemaju izražene zupce kako vam ne bi lomile kosu. Kosu uvek sušite izvlačenjem na gore.

3. Koristite veliku okruglu četku

Ova alatka biće vam najbolji prijatelj. Veća okrugla četka daje volumen pramenovima, nevezano da li se fenirate na ravno sa više volumena, ili želite nežne, meke lokne poput Amal.

4. Nanesite sprej ili losion za sjaj

Na samom kraju uvek nanesite sprej ili losion koji daju sjaj kosi, jer upravo je to mali trik koji kosi daje zdrav izgled.

Takođe, nemojte misliti da samo dame sa dugom kosom mogu da dobiju volumen kose Amal Clooney, naprotiv. Pogledajte u videu na kraju teksta još jedan način ali uz pomoć pegle za kosu, na koji možete dobiti sličnu firzuru koja, garantujemo, ne može proći neopaženo.