'Nikad ne možete da pogrešite s malom crnom haljinom', staro je modno pravilo koje se pripisuje različitim modnim znalcima, a ovaj su savet sledile brojne gošće na ovogodišnjem Kanskom festivalu, te nosile vrlo raskošne, pomaknute, pa čak i skulpturalne toalete.

Nakon što je njen prošlogodišnji look sa Schiaparelli revije postao viralan, Bella Hadid ovog se puta umesto za novu dizajnersku haljinu odlučila za arhivski primerak koji nije ništa manje savremen ni aktuelan. Na crvenom tepihu Kanskog festivala zablistala je u crnoj haljini koju je Gianni Versace 1987. dizajnirao za nastup operske pevačice Helge Dernesch u milanskoj Scali.

Bella Hadid na Kanskom festivalu
Profimedia 


Kanski festival tradicionalno je mesto za svedene i klasične toalete, koje zvezde iz godine u godinu pomeraju, rušeću modna pravila. Jedna od njih ove godine bila je i Julia Roberts. Crna boja je ispoštovana, ali umesto haljine, tu je kombinezon koji asocira na smoking.

Julia Roberts u crnom kombinezonu na Kanskom festivalu.
Profimedia 

 Dress code prekršila je i Adriana Lima, koja se pridružila Rihanni u nameri da redefiniše stil trudnice i pokaže da mogu da budu itekako seksi.

Adriana Lima pokazala stomak na Kanskom festivalu.
Adriana Lima 

Cara Delevingne takođe je nosila crnu haljinu Balmain s dugim prozirnim rukavicama, a slične modne formule držala se i glumica Adele Exarchopoulos.

Cara Delevigne u crnoj haljini na Kanskom festivalu.
Profimedia 

 Čipka, perje, lak i koža ukrašavaju haljine koje su ponele neke od najvećih svetskih zvezda: Lea Seydoux nosila je crnu Louis Vuitton toaletu s lakovanim grudima, Naomi Campbell Valentino Couture, Carla Bruni Saint Laurent - a koje su bile najzapaženije crne haljine na crvenom tepihu, pogledajte u galeriji:

Profimedia Pogledajte impresivna izdanja.