Holivud je mesto okupljanja nekih od najbogatijih zvezda na svetu. Većina imena sa liste jesu ona za koje znate decenijama, dokazujući da nijedan uspeh ne dolazi preko noći. Od Toma Cruza do Jennifer Lopez, evo liste 10 najplaćenijih glumaca na svetu.

Jennifer Lopez - 400 miliona dolara

Dok je Jennifer Lopez više od glumice, svaki film u kome je glumila ukupno je zaradio preko 3 milijarde dolara. Njena godišnja primanja procenjuju se na 40 miliona dolara, a ukupno bogatstvo na 400 miliona.

profimedia-0219630704.jpg
Profimedia 

Tom Hanks - 400 miliona dolara

Tom Hanks trenutno je u fokusu zbog svoje uloge u novom filmu Elvis, zajedno sa Austinom Butlerom. Hanks je za svoju ulogu plaćen 8 miliona dolara, ali je godinama na listi najbogatijih holivudskih glumaca.

Arnold Schwarzenegger - 400 miliona dolara

Bivši guverner Kalifornije i glumac Arnold Schwarzenegger je u samom vrhu najbogatijih holivudskih zvezda.

Sylvester Stallone - 400 miliona dolara

Čuveni Roki se obogatio kao scenarista, reditelj i glumac. Njegova kinematografija prepuna akcije učinila ga je jednim od najbogatijih glumaca na svetu.

Sylvester Stallone
LOIC VENANCE / AFP / Profimedia US actor Sylvester Stallone waves as he arrives for the screening of "Homage to Sylvester Stallone - Rambo : First Blood" at the 72nd edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France, on May 24, 2019.,Image: 436560119, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: LOIC VENANCE / AFP / Profimedia

Reese Witherspoon - 430 miliona dolara

Naša omiljena pravna plavuša dospela je na listu najbogatijih glumaca. Ona je ujedno i šefica produkcijske kuće Hello Sunshine, kao i svog brenda odeće Draper James. Prema Forbsu, zvezda je jedna od najplaćenijih američkih žena koje su samostalno izgradile svoje bogatstvo.

Robert De Niro - 500 miliona dolara

Robert De Niro je jedan od najbogatijih, ali i najomiljenijih i najcenjenijih holivudskih glumaca. Svoju reputaciju stekao je glumeći u mnogim filmovima Martina Scorsesea. 

George Clooney - 550 miliona dolara

Svoje bogatstvo zaradio je brojnim glumačkim zaslugama, ali i prodajom tekile. Pored toga što je jedan od najboljih glumaca na svetu, zvezda filma Ocean 11 je takođe osnivač brenda Casamigos Tequile.

10 najbogatijih glumaca na svetu
Author: Louise Barnsley, Gerallt Radcliffe Copyright: Louise Barnsley, Gerallt Radcliffe, Pacificcoastnews.com Description: 14059, BEVERLY HILLS, CALIFORNIA -  Sunday February 25 2007. **EXCLUSIVE** George Clooney arrives straight from the Oscars to enjoy a meal at Madeos with a group of male friends. The actor, who won an Oscar in 2006 for his supporting role in "Syriana", said he was happy to miss the after show parties in favour of a meal with his friends, even though they made him drink. On leaving the restaurant, Clooney hugged all of his friends goodbye. Photograph: Louise Barnsley/Gerallt Radcliffe, Pacificcoastnews.com ***FEE MUST BE AGREED PRIOR TO USAGE *** UK: +44 131 225 3333/3322 USA: +1 310 261 9676 Software:Adobe Photoshop CS3 Macintosh Created: 2008:10:21 16:47:54

Tom Cruise - 570 miliona dolara

Naša omiljena holivudska akciona zvezda Tom Cruise jedan je od najplaćenijih glumaca na svetu. Zvezdafilma The Mission Impossible je tokom vremena u svoj portfolio upisala neke od najboljih akcionih filmova.

Jerry Seinfeld - 950 miliona dolara

Seinfeld je postao jedna od najprofitabilnijih emisija u istoriji televizije, te učinila Jerryja jednim od najbogatijih glumaca na svetu. Godišnje zarađuje oko 50 miliona dolara.

Jamie Gertz - 3 biliona

Glumica i investitorka Džejmi Gerc je vlasnica NBA tima Altanta Hawks, a tokom karijere glumila je u mnogim filmovima i TV emisijama. Vrednost ove zvezde iz 80-ih procenjuje se na 3 milijarde dolara. 

Izvor: ELLE/T.Đ.