Iako je Matthieu Blazy na čelu Bottege Venete ni godinu dana, uspeo je da osvoji modnu publiku svojim impresivnim siluetama i neočekivanim igranjem s tkaninama. Na modnoj reviji za proleće/leto 2023. pokazao je svoju ljubavi prema koži, i to na zaista jedinstven način - plavom kožnom kariranom košuljom koju je na pisti iznela jedna i jedina Kate Moss.

profimedia-0730587392.jpg
Anthea Simms / Camerapress / Profimedia 

Modni svet je od tada složan - karirana košulja, bila ona kožna ili ne, biće veliki trend naredne godine.

Grunge estetika i dalje je vrlo aktuelna, a budući da Bottegina vizija karirane košulje još nije zaživela u pristupačnijim verzijama, rekreiraćemo look dobrim starim pamučnim originalom.

Kada je reč o stilizaciji, spomenuti look Kate Moss dobro je mesto za početak, a kako biste ga podigli na novi, elegantniji nivo, obratite pažnju na njenu sjajnu kosu i nakit. Nošenje čizmi s potpeticom garantuje da vaš look s kariranom košuljom ne deluje adolescentski.

profimedia-0639375238 (1).jpg
Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Najbolje od svega jeste što ovaj komad možete da posudite iz dečkovog/bratovog/tatinog ormara, a sigurni smo kako ćete svoj omiljeni pristupačni model moći da pronađete i u second hand trgovinama.