Angelina Jolie dugo je bila prepoznatljiva po svojoj dugoj tamno smeđoj kosi prošaranoj French roast pramenovima, međutim, lepa glumica sada je načinila promenu i prešla u tabor "plavuša".  

I ne samo to, ona je promenila i frizuru, te sad nosi modernu varijantnu stepenovanja iz devedesetih.

Angelina Jolie pokazala je novu boju.
German Larkin, courtesy Guerlain / MEGA / The Mega Agency / Profimedia 

Ono što je zanimljivo je da je takav stil proslavila niko drugi do Jennifer Aniston, prva supruga njenog bivšeg muža Brada Pitta, dok je igrala u seriji "Friends".

Kraća, stepenasta frizura sada je dobila svoju moderniju verziju, a u kombinaciji sa zlatnim pramenovima koji joj daju formu balayaga.

Angelina sa ovom nijansom kose osvežila je lik, a njene crte lica naročito su došle do izražaja, čime se potvrđuje nepisano pravilo mnogih frizera i stilista koji govore da žene nakon 40. treba da biraju nešto svetlije tonove.

Novi, izgled glumice je zanimljiva mešavina različitih nijansi plave koje ne odstupaju previše od njene prirodne osnove. Dok je koren ostao ostao smeđ, pramenovi i krajevi boje žita dali su frizuri više volumena.

Veliki plus balayaga je i što mu nije potrebno redovno farbanja, te je sasvim dovoljno da pramenove osvežite na svakih nekoliko meseci, a praktična i elegantna nijansa idealna je za proleće.

Inače, svoju novu frizuru Jolie je pokazala u razgovoru sa Bibi Aishom, devojkom iz Avganistana koja se 2010. godine pojavila na naslovnoj strani časopisa "Time".