Iako je ishrana vrlo važna stavka u njenom planu za održavanje linije, poznata brazilska manekenka posebnu pažnju pridaje treningu. S obzirom na naglo gojenje koje joj se desilo u trudnoći, Adriana se vratila vežbanju koje je godinama praktikovala kao Viktorijin anđeo, a u pitanju je preskakanje vijače. Na svom Instagram nalogu redovno objavljuje kadrove iz teretane i ne libi se da podeli fitness savete.

Adrijana-Lima.jpeg
Screenshot/Instagram 

Naime, preskakanje vijače povećava kardiovaskularne, respiratorne i atletske sposobnosti, a koje doprinose bržem gubitku masti i boljem toniranju tela. Ovakvi treninzi su joj prioritet za mršavljenje, a rezultati su evidentni jer je manekenka smršala preko 20 kg za samo nekoliko meseci.

 Kako vežbati?

Naime, za samo 10 minuta standarnog preskakanja užeta možete izgubiti od 100 do 160 kalorija (10 do 16 kalorija po minuti). Ukoliko ne možete da izdržite, podelite svoj trening u tri serije (3 puta po 10 minuta), radite ih kada želite u toku dana, a verujemo da ćete brzo primetiti željene rezultate.

Preskakanje uključuje mišićne grupe u telu poput gluteusa, kvadricepsa, zadnje lože, listova. Ono što mnogi ne shvataju je da je i gornji deo tela poprilično angažovan samim okretanjem konopca. Mišići koji stabilizuju ceo torzo poput stomačnih mišića i mišića donjeg dela leđa rade kako pri odskoku tako i pri doskoku. Kako budete postajali veštiji u preskakanju, možete isprobavati razne varijacije prilikom preskakanja koje će na drugačije načine angažovati mišiće. Takođe, preskakanjem vijače se povećava gustina kostiju i jačaju se ligamenti, ali na mnogo jednostavniji način od trčanja, piše Fitpass.

Na linku pogledajte kako izgleda Adrianin trening.