Svetovi britanske kraljevske porodice i francuskog predsednika sudarili su se u sredu kada su se engleska kraljica Camilla i prva dama Francuske Brigitte Macron susrele u prvoj državnoj poseti kralja Charlesa III Francuskoj. Sastanak je održan u Jelisejskoj palati u Parizu.

Brigitte Macron je nosila tamnoplavo odelo sa suknjom, sa blejzerom sa dugmadima u obliku sidra i inspirisanim nautikom. Ona je uparila ovaj ansambl sa klasičnim matching salonkama i mini Louis Vuitton torbom.

brigitte macron u teget kompletu u parizu
Parsons Media / Pool / imago stock&people / Profimedia 

Sa druge strane, kraljica Camilla je obukla puderasto-ružičastu haljinu brenda Fiona Clare u kombinaciji sa ružičastim šeširom u obliku beretke sa detaljima od lišća koje je dizajnirao Philip Treaci. Ona je uskladila haljinu sa taupe štiklama i čvrstom malom torbom u istoj nijansi. Camilla je upotpunila svoj ansambl dodavši aksesoare koji su u vlasništvu kraljevske porodice - biserne minđuše i ogrlicu od tri niti.

brigitte macron u teget kompletu u parizu
Telmo Pinto / Zuma Press / Profimedia 

Ovaj susret održan je u sklopu trodnevne posete kralja Charlesa Francuskoj i predstavlja prvu državnu posetu kralja od kada se nalazi na funkciji britanskog suverena.