Većina holivudskih zvezda ima veliki tim stilista, šminkera i frizera koji ih priprema za crveni tepih pred svaki događaj. Međutim, to nije slučaj sa Pamelom Anderson, koja je zvanično zakoračila u novu, minimalističku eru. "Sve činim jednostavnim", kaže glumica za magazin Vogue pred samu Fashion Awards dodelu u Londonu. "Nemam glamurozan tim niti išta slično."

Podsetimo se, prvo je ove jeseni izazvala pažnju na Nedelji mode u Parizu kada se prvi put pojavila bez šminke – što je izbor koji možda i ne bi trebao da bude pompezna vest, ali je ipak neverovatno osvežavajući, imajući u vidu surove standarde lepote kojima su žene podvrgnute (dobila je pohvalu od Jamie Lee Curtis za svoj "čin hrabrosti i bunta").

profimedia-0809819139.jpg
Berzane Nasser/ABACA / Abaca Press / Profimedia 

Da li je bila iznenađena reakcijom javnosti?"Zapravo nisam ni pomislila da će neko primetiti", odgovara. "Radila sam to više za sebe nego za bilo kog drugog. Jednostavno sam razmišljala - 'Zašto da ulažem toliko truda u ovo? Zašto da sedim u šminkerskoj stolici tri sata?"

I dok bi neko možda pretpostavio da je njena sjajna koža u šestoj deceniji rezultat dugotrajne beauty rutine, ona je prilično opuštena i u vezi sa negom. "Nisam baš osoba koja se pridržava strogih pravila; koristim samo par proizvoda", kaže.

profimedia-0826810670.jpg
Justin Goff / Goff Photos / Profimedia 

profimedia-0826810751.jpg
Justin Goff / Goff Photos / Profimedia 

Danas, njeni modni i beauty minimalistički izbori za crveni tepih potpuna su suprotnost eklektičnim izdanjima po kojima je bila poznata u prošlosti (sećamo li se Kanskog festivala 1995. godine?). Međutim, jasno je da glumica ulazi u novu eru i oseća se samopouzdanije u svojoj koži više nego ikada. "Ovo je vreme samoprihvatanja u mom životu; ljuštenje slojeva - gotovo kao svež početak", kaže, "Mislila sam da sam se povukla, ali nije ispalo tako. Ovo je potpuno novo poglavlje za mene."

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.