Sinoć su se poznate ličnosti okupile kako bi prisustvovali 77. dodeli BAFTA filmskih nagrada u londonskoj Kraljevskoj festivalskoj dvorani, gde se tradicionalno dodeljuju priznanja britanske akademije za najbolje filmove i predstave godine. 

Sve oči bile su uprte u zvanice koje su defilovale crvenim tepihom - od poznatih glumica i glumica, sportskih zvezda (Davida Beckhama), pa sve do britanskog princa Williama. Domaćin dodele bio je britanski glumac (i legenda) David Tenant.

Podsetimo, BAFTA dodela nagrada je samo jedna u nizu ovakvih manifestacija; prethodile su im najpre Critics Choice, te Emmy ali i nezaobilazna Grammy muzička dodela nagrada.

Ove godine, film OppenheimerChristohera Nolana prednjačio je sa 13 nominacija (od kojih je osvojio čak sedam), a zatim i Poor Things sa 11 nominacija. To uključuje nominaciju za glavnu glumicu Emmu Stone, koja se pojavila u custom made Louis Vuitton toaleti koji je otelotvorila duh njenog lika sa haljinom boje breskve uz asimetrični twist.

Zvezda filma Barbie, Margot Robbie nastavila je svoju tendenciju outfita koji aludiraju na čuvenu Mattelovu lutku: glumica se pojavila u roze-crnoj Giorgio Armani Prive haljini, a Paul Mescal i Ryan Gosling su nosili upečatljiva Gucci odela.

Dua Lipa, prezentovala je nagradu za najbolji britanski film, pleniviši u dugoj raskošnoj crvenoj haljini sa potpisom modne kuće Valentino. Ayo Edebiri – nominovana za BAFTA nagradu Zvezda u usponu – donela je glamur starog Holivuda noseći haljinu brenda Bottega Venetta, stilizovanu perjanim ogrtačem te svilenim rukavicama do lakta.

U nastavku pronađite galeriju za još najbolje obučenih zvanica na BAFTA dodeli nagrada za 2024. godinu.

Brett D. Cove / SplashNews.com / Splash / Profimedia, Dave Hogan/Hogan Media/Shutterst / Shutterstock Editorial / Profimedia BAFTA DODELA NAGRADA

 Izvor: ELLE / N.K.