Oskarovka Helen Mirren, sedamdesetosmogodišnja glumica, pojavila se krajem nedelje na svečanoj ceremoniji American Cinematheque Awards kako bi primila nagradu za životno delo. 

Nakon što joj je njen kolega iz filmova "Mosquito Coast" i "1923", Harrison Ford, uručio priznanje, Helen je započela sa čitanjem svog govora: "Dame i gospodo, poštovani gosti i dragi prijatelji, duboko sam zahvalna, neizmerno počašćena što stojim pred vama danas prihvatajući ovu izuzetnu nagradu. Pre svega, želim da izrazim iskrenu zahvalnost industriji i pojedincima koji su me podržavali tokom ove neverovatne avanture. To je život ispunjen strašću, izazovima i pre svega, nepokolebljivom ljubavlju prema umetnosti pričanja priča." Zatim je dodala: "Ovo je napisano od strane veštačke inteligencije (AI)", pre nego što je počela da cepa govor i pušta komadiće papira da padaju na pozornicu. Taj trenutak je naišao na aplauz i uzvike oduševljenja.

Pored govora, glumica je oduševila i svojom hrabrošću u odabiru frizure. Bez obzira radi li se o odabiru specifične nijanse kose ili eksperimentisanju sa izuzetnim dužinama, Helen se očigledno ne vodi tradicionalnim pravilima. Uvek je spremna da se zabavi, a njen pristup modi i lepoti odražava filozofiju da ne bi trebalo biti pravila koja ograničavaju individualnost.

"Ne mislim da bi trebalo da postoje pravila, a srećom, sve ih je manje", rekla je Mirren ranije za Vogue. "Odrasla sam u svetu gde su postojala razna pravila za žene, a onda sam videla ljude poput Madonne kako dolaze i krše ih... Sva pravila su tu da bi se kršila."

Najatraktivnija frizura srednje dužine za žene nakon 60 godina prema Helen Mirren
Chelsea Lauren / Shutterstock Editorial / Profimedia 

Na dodeli nagrada u Beverly Hillsu, Helen je predstavila svoju najnoviju frizuru - asimetričnog oblika. Desna strana njene bele kose bila je primetno duža od leve, a prednji deo bio je duži od zadnjeg. 

Jasno je da se Helen Mirren ne pridržava zastarelih ideja, poput onih da žene treba da skrate kosu nakon određenih godina. Umesto toga, naglašava važnost pravilne nege kose. Ako imate belu ili sedu kosu poput Mirren, ona savetuje korištenje tretmana za toniranje kod kuće kako biste neutralizirali žute tonove. Također, preporučuje keratinske tretmane za postizanje bujne teksture kose.

U svakom slučaju, najbolja tajna lepote u svim dobima je samopouzdanje. Stoga, sledite Helenin primer i isprobajte nešto novo - nećete zažaliti.

Izvor: ELLE /N.K.