Iako vam se čini da kupatilo nije najinteresantnija prostorija za uređivanje, u vašem domu ono igra jednaku ulogu kao i dnevna ili spavaća soba. Osim što predstavlja omiljeni kutak za opuštanje na kraju dana, služi i za ulepšavanje, i napajanje nekom novom energijom zbog koje svakog jutra samouvereno krećemo u novi dan.

Savremeni dizajn enterijera posvećuje mu posebnu pažnju, čak iako je nama vrlo često poslednje na listi renoviranja prostorija u domu. Teksture, palete boja i različiti detalji učiniće kupatilo toplijim, modernijim i autentičnijim.

Ako smo vas podstakli na razmišljanje o renoviranju - pratite naš Instagram vodič za 5 načina da vaše kupatilo bude chic, baš kao ono u vašem omiljenom hotelu, restoranu ili kafiću.

Mermer kao osnova

Mermer ima moć da osveži bilo koje kupatilo, da nivo elegancije i luksuza podigne na najviši nivo. Ukoliko uživate u ovakvom stilu, napravite sebi ovakav prostor i nećete se pokajati.

Moć tapeta

Lepota tapeta je u tome što vam daju potpunu slobodu da transformišete prostor. 3D, priroda, cveće, mermer, kamen, cigla, geometrija - mogućnosti su bezgranične.

Ne zanemarujte vašu kadu

Kada je ponovo IN, a osim što igra glavnu ulogu u dizajnu kupatila, ona doprinosi lagodnom i rasterećujućem osećaju kome pribegavamo pre spavanja. Pored toliko opcija, preporučujemo retro kadu i vajb sedamdesetih i osamdesetih godina koji je aktuelniji nego ikada.

Šarene pločice

Ako se ne osećate dovoljno smelo da prekrijete zidove ovakvim pločicama, jednostavniji način vam je da ih postavite na pod i da se stapaju sa svežim belim zidovima.

Final touches

Ponekad je dovoljno samo da nadogradite već postojeći izgled kupatila. Osvežite ga dodavanjem novih biljki, dodajte elegantnu stolicu za šminkanje ili samo postavite neobičan stalak za peškire.

Priredila: Ivana Matijević