Za ljubitelje mirisnih sveća francuski brend Diptyque simbol je za luksuz i posebnost koji zaslužuju posebno mesto u domu.

Ovaj brend se voli jer za proizvodnju sveća nikada ne koriste sintetičke mirise, svaka u punom intenzitetu mirisa gori u proseku 50 do 60 sati (veće sveće), te iz razloga što je svaki miris kreiran kako bi se mirisne sveće iz iste linije mirisa mogle koristiti paralelno, a to doprinosi ličnom doživljaju.

Sveće privlače estetikom, te su i dobrodošao dekorativni detalj. Sve je ovo još zanimljivije kada otkrijete da su baš one bile i dio scenografije stana slavne Carrie Bradshaw, i to ne samo u starijim epizodama Sex And The City, već i u novijim nastavcima serije And Just Like That... u čijoj se drugoj epizodi druge sezone može videti čak kako Carrie praznu posudu sveće koristi kao držač za četkicu za zube.

Jedna od Diptyque sveća u Carrienom (malom) stanu je ona Baies koja ima svoje mesto i u domu Meghan Markle, i jedan je od najpopularnijih mirisa brenda. Baza mirisa su bobice crnog ribiza.

diptyque-baies-berries-candle-190g-b1-1.jpg
Diptique 

Priča se kako u domu Meghan Markle i princa Harryja često gori i sveća Tuberose, omiljena zbog mirisa ljiljana i meda. Njena posebnost je i ta da u okolni prostor otpuštaju miris i bez da ih zapalite kada gore, gore ravnomerno i to ne prejakim mirisom.

Podsetimo se, brend ove godine obeležava 60 mirisnih godina postojanja.