Bez obzira da li želite da kosu sklonite sa lica, a konjski rep vam je previše jednostavan, opušten, šik izgled, punđa je idealan izbor jer s njom dobijate istovremeno šik i opušten izgled.

Frizer Angelo Seminara kaže: „Punđe predstavljaju vrhunsku šik frizuru kojoj nije potrebno stalno popravljanje da bi izgledale ultra moderno. Takođe odgovaraju svim tipovima kose i mogu se oblikovati na sveže opranu kosu, polučistu kosu i kosu je prethodno stilizovana.”

Kao šampioni ležerne frizure, sakupili smo sve najlakše i najotmenije punđe, a poznati frizer Seminare podelio je nekoliko vrhunskih saveta kako da ih stilizujete. Nastavite da skrolujete za svu inspiraciju i stilske savete koji će vam pomoći.

1. Pahuljasti završetak

Savršeno ušuškana punđa, opušteni i izvučeni pramenovi uz lice predstavljaju savršenu frizuru za svaki dan.
Da bi se postigao takav izgled, Seminara preporučuje da uredno pokupite kosu, a zatim da neobavezno izvučete par pramenova koji će frizue učiniti više ležernijom.

2. Punđa od pletenica

Ako ste u nedoumici kako da stilizujete mnoštvo pletenica na svojoj glavi kako biste postigli drugačiji izgled - punđa vas neće izneveriti. Skupite pletenice u rep, ostavljajući nekoliko puštenih prednjih pletenica, zatim ih pričvrstite tako što ćete obmotati pletenicu oko repa i ugurati je. Zatim formirajte punđu. Ako vam se čini da je dovoljno sigurno, samo ugurajte pletenice u punđu, ili za čvršće rezultate pričvrstite gumicom za kosu ili ukosnicama.

3. Zalizana niska punđa

Za super lak, uglađen izgled, zaližite razdeljak na sredini i napravite nisku punđu. Ovo je savršena dnevna frizura, a odlično je da na kosu možete naneti ulje za regeneraciju i tako je ujedno negovati i izgledati lepo.

Za wet noćni izgled radije koristite penu za kosu. „Nanesite veliku količinu pene pri korenu kose kako bi kosa bila izdržljivija dok neprestano đuskate u klubu“, kaže Seminara.

4. Super zategnuti čvor

Savršen izbor kada želite da produžite još jedan dan do pranja kose je ovaj super-glatki stil koji će vam pomoći da prikrijete masnoću. U stvari, što je vaša kosa masnija, to će vam biti lakše raditi. Skupite kosu u visoki konjski rep i stavite lak ili gel za kosu u većoj količini ukoliko vam je kosa gusta, talasasta ili kovrdžava. Kada budete zadovoljni, uvijte rep u punđu i pričvrstite je ukosnicama ili gumicom za kosu za dodatno držanje.

5. Podignuta punđa

Ako više volite da vam lice bude uokvireno, zašto ne biste probali punđu pola gore, pola dole? Takođe su odličan izbor za one sa balayage ili ombre tehnikom pramenova jer punđa jasno prikazuje mešavinu kontrasnih boja na kosi koja uvek izgleda poželjno.

6. Čvor punđa

Idealan za one sa dugom kosom koji žele na brz način da se izbore sa svojom dužinom tako što će je spakovati u jedan čvor. Zavucite kosu u rep na bilo kojoj visini i, na poslednjem omotu trake, povucite kosu samo do pola. Veoma šik!

7. Nedovršena punđa

Verovatno najjednostavnija frizura, a takođe i jedna od najbržih. Ključ za ovaj izgled je da se prvo uverite da je vaša kosa dovoljno natapirana, pazeći da imate dovoljno volumena kod korena. „Nanesite malo spreja za volumen, a zatim pokupite kosu visoko gore, i izvucite nekoliko neobaveznih pramenova uz lice i na samoj punđi za pravi razbarušeni efekat. Uvrnite kosu i pričvrstite je elastičnom trakom“, kaže Seminara.

8. Daleko od klasike

Da li ste se ikada zapitali zbog čega punđa ispadne najbolje uvek kada ostajete ušuškani u svom domu i ne planirate izlazak? Jedini pravi odgovor je jer se niste previše trudili, a to se upravo i traži. Najbolja stvar kod punđi je to što ne moraju da izgledaju savršeno. U stvari, izgledaju mnogo bolje kada su malo neobavezno razbarušene.