Odluku o tome da li treba da ošišate šiške, ne treba olako shvatiti. Da, one mogu biti savršen način da osvežite svoj izgled, ali su takođe i velika obavezna. 

Ovo se naročito odnosi na one sa kovrdžavom kosom. Naime, šišanje kovrdžavih pramenova uvek je problematičnije od onih ravnih. Zato im je potreban poseban pristup - za početak šišanje suve, a ne mokre kose, kako ne biste predvideli dužinu (pramenovi će se dodatno ''skratiti'' kada se kosa osuši i ukovrdža). 

Bez brige, uz dobrog frizera i naše omiljene hair stilove, kovrdžava kosa + šiške izgledaće neprikosnoveno. U nastavku pogledajte 15 načina na koje možete stilizovati ovu frizuru.

1. Isfenirane zavesa šiške + blago uvijena kosa

Znamo da kosa Rosie Huntington-Whitley nije tipično kovrdžava, ali ova frizura u stilu sedamdesetih pogodna je za meke talase na krajevima, što je lako postići sa običnim figarom. Koristite ploče pegle da ispravite svoje šiške, uvijte ih na krajevima, a zatim prođite kroz celu dužinu šiški, okrećući glavu u drugu stranu.

 2. Razbarušene šiške + prirodna tekstura

Dokazujući da kovrdžavim šiškama nije potrebno mnogo stilizovanja, ovaj razbarušeni francuski izgled izgleda sjajno uz ukrasnu traku. Da biste sprečili mršenje kose, koristite sredstvo za rasčešljavanje natopljeno uljem. Ne samo da će ovo ograničiti rizik od lomljenja, već će vam takođe pomoći da kosi obezbedite sjaj i hidrataciju.

 3. Proređene šiške + pixie frizura

Kada je u pitanju pixie frizura - šiške su njen sastavni deo. Zaboravite na guste šiške, prebacite samo par pramenova napred i nanesite lagan proizvod za teksturu.

 4. Pune i natapirane šiške + uvijeni krajevi

Pune i natapirane šiške su savršen način da oblikujete kovrdžavi bob. Neka šiške budu kraće u sredini, a duže prema ivicama, oblikovane blago iznad obrva. Krajeve kose uvijte ka spolja i obezbedite sebi izgled filmske dive iz pedesetih godina.

5. Duge šiške + talasasta kosa

Ne možete da nađete vremena za redovno šišanje šiški? Odaberite duži stil! Dugačke, ravne šiške sa uvijenim krajevima donose retro vibracije, naročito u kombinaciji sa morskim talasima.

 6. Tanke, pernate šiške + kovrdžava kosa

Tanke, pernate šiške nikada nisu izgledale bolje nego uz završnu obradu visokog sjaja, baš poput ove. Koristite ulja ne samo za blistavost već i jake, zdrave vlasi. 

7. Čupavi bob + čupave šiške

Kombinovanje boba sa šiškama može izgledati kao da spajate dva komada odeće od kojih oba zahtevaju specijalno održavanje, ali ovaj nonšalantni look dokazuje suprotno. Samo operite kosu i nanesite penu kako bi frizura izgledala effortless i bez težine.

 8. Razdvojene zavesa šiške + raskošne lokne

Ne, šiške ne moraju da budu kockaste i pune, naprotiv, zaobljeni oblik daće gracioznost vašem licu. Dodajte joj i raskošne lokne za pun efekat.