Ljubičasta boja s blagim nijansama smeđe inspirisana je bojom šljive i odličan je izbor za proleće koje je pred nama. Izvlačenje pramenova ovom bojom definitivno je hrabar potez i jedan od načina da izađete iz svoje zone komfora i zadivite sve s ovom čudesnom nijansom.

Kontrast je najbitniji faktor kada odlučujete koju nijansu ćete nositi. Od pastelnih pa sve do elektro nijansi – postoje i one koje odgovaraju svakom tenu i boji očiju.

Dame svetlije puti imaju sreću da zadivljujuća hladna nijansa šljive savršeno odgovara njihovom tenu i svakako treba da probaju s ovom trendi nijansom.

Boja šljive ili patlidžana idealna je za toplije dan pred nama
Shutterstock 

Boja šljive ili patlidžana, kako se još naziva, učiniće vaše pramenove sjajno svetlucavima pod bilo kojim svetlom, ali samo dok ih održavate zdravim i negovanim.

Da biste to učinili, nakon farbanja uložite u kvalitetnije proizvode za negu kose, a pridržavanje preporuka frizera ima bitan faktor u održavanju ove veličanstvene boje.

Ova boja namenjena je ženama koje žele promenu
Instagram 

Ovu popularnu boju stvorila je stiliskinja i koloristkinja Katelynn Hillenbrand iz Njujorka i ima savet za sve dame koje se odluče za promenu.

"Zamolite svog koloristu da radi s vašim tonovima kako bi stvorio upravo ono što ste tražili, mešavinu tonova šljive i džema s dubljim smeđim korenom", kaže Hillenbrand.

S različitim nijansama šljive, Hillenbrand savetuje da pre nego što počnete s bojom sa svojim koloristom započnete razgovor o održavanju i očuvanju boje kućnom negom.

"Ako želite imati ovu tamnu boju šljive, čeka vas održavanje", napominje ona i dodaje da je ova nijansa namenjena ženama koje žele suptilan, ali i drugačiji izgled.

Ukoliko ofarbate kosu u boju šljive, spremite se na održavanje
Instagram