Uprkos činjenici da kosa čini veliki procenat našeg izgleda i utiska o njemu, sigurno ste barem nekada razmišljale kako bi vam stajala kratka frizura.

Spisak žena koje su se odlučile na hrabar potez da obriju glavu i liše se svoje bujne i prelepe kose, redefinisao je ženstvenost i pokazao da žena može biti podjednako lepa.

Glava bez ili sa vrlo malo kose nije nužno neatraktivna, a kada to kažemo ne mislimo samo na muškarce. Da li se neko usuđuje da kaže da su, na primer, Cara Delevigne ili Natalie Portman izgledale loše kada su obrijale glavu? 

U slučajevima ovih poznatih ličnosti, opraštanje od njihove kose bilo je podjednako često profesionalni izbor, kao i lični.

Nastavite da skrolujete i otkrijte poznate ličnosti koje su obrijale glavu, kao i njihove razloge.

Halsey

Nije strano da Halsey često menja frizure, a glavu je obrijala na ćelavo nekoliko puta, od kojih je poslednji bio u jesen 2020. Ćelavu frizuru mnogi povezuju baš sa njom, te se može reći da joj je u periodima bila poput zaštitnog znaka.

Halsey često menja frizure, a glavu je obrijala na ćelavo nekoliko puta.
Profimedia 

Natalie Portman

Natalie Portman potresla je obožavaoce širom sveta kada je obrijala glavu 2006. godine za ulogu u "V for Vendetta". Umesto da beži od promene, Portmanova ju je prihvatila rekavši novinarima da joj je drago zbog „prilike da odbaci sujetu i hoda okolo bez kose“.

Natalie Portman potresla je obožavaoce širom sveta kada je obrijala glavu 2006. godine.
Profimedia 

Cara Delevigne

Iako su je njeni agenti i menadžeri pozivali da to ne čini, Cara Delevigne je 2017. godine obrijala glavu zbog uloge u filmu "Life in a Year" u kom je glumila osobu obolelu od raka. Na ovaj potez se odlučila "kako bi zaista razumela svoj lik, trebalo bi iz prve ruke da iskusim šta je to".

Cara Delevigne je 2017. godine obrijala glavu zbog uloge u filmu.
Profimedia 

Kristen Stewart

Dok neke glumice briju glave zbog uloga ćelavog lika, druge glumice (poput K. Stewart) briju glave iz razloga što snimanje filma iziskuje neprestano nošenje kacige i jednostavno ne može da brine o kosi. Takav je bio slučaj sa Kristen Stewart filmom "Underwater" iz 2018. godine, u kojem je glumila mašinskog inženjera koji radi na naftnoj platformi na dnu okeana.

Kristen Stewart je obrijala glavu zbog uloge u filmu.
Profimedia 

Demi Moore

Demi Moore se privremeno oprostila od svojih čuvenih dugih pramenova uoči svoje uloge u filmu G.I. Jane, vojnoj akciji iz 2002,, a svoje promene se podsetila objavivši fotografiju i na svom Instagramu.