Wet hair look jedna je od najpopularnijih frizura koju možete nositi ovog leta, a obožavaju je sve slavne dame poput od Belle Hadid, Kate Moss, Kendall Jenner, Megan Fox i Kim Kardashian. Dobar wet look ostavlja utisak kao da smo tek došle s plaže, što ovu frizuru čini posebnom, kaže frizer Nick Arroyo za Byrdie.

Wet hair podiže svaki look i outfit na novi nivo, a pored toga sjajna stvar je to što stilizovani wet look traje celo veče i izgleda besprekorno, pa nas tako i ne čudi da ga mnoge slavne žene biraju za pojavljivanje na crvenim tepisima.

Ovu frizuru možete napraviti i sami kod kuće ukoliko sledite sledeće korake:

Treba li wet look da bude mokar?

Kad operete kosu, prosušite je peškriom (tapkajte, ne trljajte) dok ne bude 60% suva, a zatim je pročešljajte češljem sa širokim zupcima. Kosa treba da bude vlažna, ali ne i zaista mokra za wet look.

Wet hair možete napraviti sami
Profimedia 

Oblikovanje

Pomišajte gel i kremu za kosu.

"Ako koristite samo gel, kosa će biti tvrda, a ako koristite samo kremu, izgledaće masno. Ali kombinacija ova dva proizvoda dobro funkcioniše", objašnjava frizer Nunzio Saviano.

Koliko proizvoda treba koristiti?

"Za tanku kosu počnite s veličinom kovanice od 1 dinara, za gušću kosu koristite nešto veću količinu, a zavisi i o samoj teksturi. Kosa treba biti prekrivena, ali ne i slepljena", kaže Saviano.

Wet hair rado nose slavne dame
Profimedia 

Poštujte prirodnu teksturu

Bez obzira je li vam kosa prirodno ravna ili kovrdžava, poštujte tu teksturu i naglasite je koristeći serume za ravnu ili kreme za kovrdžavu kosu i nanesite je na vrhove.

Wet hair idealan je za leto
Profimedia 

Kako se nosi wet hair?

Možete je zalizati unazad uz pomoć gustog češlja za sjajniji, dramatičniji utisak, a za ležerniji look prstima protresite kosu od sredine dužine prema vrhovima.

Za wet hair trebaće vam dva proizvoda
Profimedia