U eri letnjih frizura definisanih ošišanih dužina sa minimalnim stilom, najveći krik ove sezone je nesumnjivo Botticelli bob.

Od Laure Harrier do Kristen Bell, vidimo porast rekreiranja ovih labavih renesansnih talasa, a naročito među slavnim ličnostima.
Za one koje već imaju bob, ovaj look podići će letnje pramenove na viši nivo. A za ostale, posebno one koji se konačno razmišljaju da li da skrate kosu, ovaj bob je san za početak jer se njegova popularnost ogleda u neprikosnovenoj lakoći stilizovanja.

„Botticelli bob je savršen za „ženu u pokretu“ jer možete da ga stilizujete pre spavanja i ustanete ujutru, skinete pletenice, prođete rukama i krenete u dan“, kaže profesionalna frizerka Anthony Cole.

U zavisnosti od željenog volumena i gustine vaše kose, izgled možete kreirati sa dve ili tri pletenice (što više pletenica, to više talasa i više volumena). Ako pletenice nisu vaša jača strana, Cole predlaže verziju sa dva pramena.

„Za pletenicu od dva pramena, uvijte dva pramena tako što ćete ih umotati jedan oko drugog. Ujutru raspletite pletenice i nežno prstima pročešljajte pramenove“, predlaže Cole.

U slučaju da niste stigli veče ranije da ispletete kosu, postoji alternativa koja će vam omogućiti da u poslednjem trenutku dobijete Botticelli izgled: ispletite željene pletenice, poprskajte ih sredstvom za zaštitu kose od toplote, a zatim ih zagrejte fenom ili peglom. Važno: Pustite da se pletenice ohlade pre nego što ih raspletete.

Takođe, nema potrebe da brinete da će vam se frizura raspasti usled letnjih vrućina i povećane vlažnosti. Iznenađujuće, Cole kaže da vrućina ide u našu korist. „Posebno je praktična za leto jer toplota i vlaga deluju na stil i poboljšavaju izgled“, tvrdi ona.

Profesionalna frizerka dodaje još jednu važnu stvar, a to je da je frizura izdržljiva i sledećeg dana u slučaju da joj pomognete laganom penom.

„Ova tehnika nanošenja slojeva će zadržati vlagu, dati kontrolu i dodati glatkoću i elastičnost kosi“, zaključuje profesionalac za kosu Anthony Cole.