U eri Instagram i TikToka živimo za jednostavne trikove i ''hack-ove'' za koje nam ne treba više od jedne minute, ali koji čine da stvari izgledaju neuporedivo bolje. Tzv. ''štipanje kose'' jedan je od njih.

Na Instagramu šminkerke i frizerke Emme Chen pronašli smo trik koji profesionalci iznova i iznova koriste kako bi stvorili tu neverovatno razbarušenu teksturu kose koju sve češće viđamo na Instagram feed-u. I, iako ne tvrdimo da posedujemo njene veštine za pravljenje frizura, čini se da ćemo ovaj hack moći da savladamo.  

U videu pogledajte ceo postupak.

Emma objašnjava da ne dodajete previše proizvoda za sjaj i učvršćivanje kose kako ne biste preterali. „Korišćenje previše proizvoda ponekad može biti jednako loše kao da ne koristite nijedan proizvod. Kosa postaje otežana i previše kruta“, dodaje ona. 

''Štipanje'' pramenova odozgo sa malo proizvoda za teksturu dodaće volumen i dimenziju, te učiniti da izgledate efortless chic, poput besprekornih Francuskinja.

Ova tehnika radi se na prednjim pramenovima kose koji uokviruju lice, kao i onim spoljnim koji najviše dolaze do izražaja.

 Najbolji deo? Ne morate da budete ispred ogledala sa svim svojim alatima za oblikovanje. Ovo je trik koji možete koristiti bilo gde, u bilo koje vreme, da osvežite svoju frizuru.