Vremena kada je seda kosa bila jedno veliko no-no, i kada su žene panično trčale kod frizera kako bi prekrile bele vlasi konačno su postala prošlost. Revolucija sede kose je počela od karantina, i od tog perioda do danas slobodno se može reći da žene masovno biraju da svoje srebrne vlasi otkrivaju, umesto skrivaju i farbaju.

Sarah Jessica Parker je prihvatila svoju sedu kosu.
Profimedia 

Čak su i brojne zvezde ponele sedu kosu prošaranu pramenovima, među kojima su se našle Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Salma Hayek, kao i Sarah Jessica Parker. Doduše, ne treba zaboraviti na trend granny hair od pre samo nekoliko godina kada su se mnoge farbale upravo u sivu boju, a taj trend se, doduše nešto modernizovan, takođe vraća na velika vrata. Tako smo u poslednje vreme mogli da vidimo i Kim Kardashian, Megan Fox, Cardi B, Arianu Grande, Lady Gagu, i mnoge druge upravo sa ovakvim nijansama kose.

Kim kardashian voli trend srebrne bele kose.
JM HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia Kim Kardashian - Outside arrivals at the Jean-Paul Gaultier Haute Couture Fall/Winter 2022-2023 fashion show (designed by Olivier Rousteing ), as part of Paris Fashion Week on July 06, 2022 in Paris, France./03HAEDRICHJM_0018JMH/2207071218/Credit:JM HAEDRICH/SIPA/2207071231,Image: 705688796, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: JM HAEDRICH / Sipa Press / Profimedia

A s porastom interesovanja za trend sede kose, porasla je i potražnja za ekstenzijama koje će ispratiti prirodnu teksturu vlasi. Traže se cli-in, trake, keratinska nadogradnja, kao i rep ekstenzije. Ovako nešto ne treba da čudi s obzirom na to da žene više ne žele da kriju sedu kosu, ali je veliki problem pronaći odgovarajuće dodatke koji su dostupni kada imate klasičnu boju kose.

Bilo da želite da kupite sopstveni set ili vam ga naprave po meri, potrebno je da pronađete nijanse ali i patern po kojem se vaše sive vlasi prepliću, a to često može da znači i kombinacija nekoliko boja - tamno sive, nijansa soli i bibera, ledeno plava ili pak sa mlečno žutim pramenovima, te je za idealno poklapanje potrebno da kombinujete više boja za najtačnije podudaranje.

 Ne postoji starosno ograničenje za ovakav vid nadogradnje, a sve ovo nam govori da se borba protiv ejdžizma nastavlja, dok žene prihvataju starenje kao sastavni i neodvojivi deo života koji ne treba da se diskriminiše ni na jedan način.