Jesen nam se približila, što znači da je vreme za rezervisanje termina kod frizera, te pretraživanje interneta u potrazi za inspiracijom za novi look. Ako ste u potrazi za nečim bezvremenskim, ali ujedno i trendi, imamo predlog - "midi-flick" frizura. Radi se o varijaciji uvek popularne i glamurozne frizure supermodela iz 90-ih koja je izrazito popularna na Instagramu i TikToku.

"Midi-flick" frizura je dobila ime po slojevima srednje dužine i uvijenim krajevima. Obožavateljke lepršave isfenirane frizure, koja je postala popularna početkom ove godine, videće je kao ažuriranu, moderniju verziju tog izgleda. Jednako je voluminozna, ali je uglađenija uprkos pomalo neurednom izgledu. "Midi-flick idealna je frizura za oživljavanje tanke do srednje teksture kose, ali se može prilagoditi i gušćim tipovima kose. Dužina do ključne kosti omogućuje kosi pokret i odbijanje od ramena i vrata", objasnio je celebrity frizer Tom Smith.

Savetuje da u salonu tražite dužinu između vrha ramena i vrha ključne kosti s mekim slojevima koji uokviruju lice i okrenuti su na jednu stranu za maksimalan volumen i prozračnost. Dakle, okrugla četka će biti vaš saveznik kada je u pitanju stilizovanje midi flicka.

"Zahvaljujući dužini frizure, nema potrebe za uvijanjem krajeva, samo sušite veće delove kose okruglom četkom i kako vam kosa sedne na ramena, prirodno će se uviti, dajući sjaj i punoću", rekao je Smith.

Za dodatni volumen na vrhu, prvo osušite kosu fenom na središnjem delu, a zatim okrenite deo kose na jednu stranu kada se osuši - to će maksimalno podići koren i rezultirati ležernim lookom.