Dani su možda hladniji, ali boje kose koje ćemo nositi ove jeseni definitivno su tople. Pomak se već vidi na crvenim tepisima jer su slavne dame pokazale svoje kestenjaste i bakrenocrvene boje kose na dodeli Emmyja, ali i plavuše nisu izuzetak. Na našim omiljenim plavokosim zvezdama videli smo toplije i prirodnije tonove, a taj trend je već dobio ime - "cozy blonde".

"Cozy blonde je ublažena verzija vaše letnje plave boje i izvrstan prelaz u jesen”, objasnila je celebrity frizerka Jennifer Korab za Glamour. Ova boja se sastoji od toplijih i zlatnih tonova, a nose ju dame poput Jennifer Lopez, Ciare i Hailey Bieber.

Prednost "cozy blonde" boje je što zahteva vrlo malo održavanja. Svetliji pramenovi strateški su postavljeni nisko, omogućujući nijansu kose koja se lako održava i prilagođava svakom godišnjem dobu.

Ko je idealna kandidatkinja za "cozy blonde" boju? Frizeri kažu kako je nijansa idealna za prirodne plavuše, sve one koji imaju pramenove ili balayage, te svetlu smeđu kosu. Pristajaće i plavušama, bilo da su prirodne ili obojane.

Dakle, ako ste umorni od održavanja kose koje oduzima previše vremena i novca, a oštećuje vlasi - "cozy blonde" je idealna boja za vas.