Zavesa šiške (curtain bangs) su hit frizura poslednjih nekoliko sezona, ali postoji jedna frizura koja polako, ali sigurno osvaja 'it' devojke. Drape šiške nastavljaju tamo gde su zavesa šiške stale, a nose ih slavne dame poput J.Lo, Sydney Sweeney i HoYeon Jung iz serije "Squid Game".

U čemu je razlika? Dok zavesa šiške padaju ispod obrva i šire se prema jagodičnoj kosi, drape šiške se produžuju kao njihova duža, sjajnija i glamuroznija verzija. Teško je razgraničiti jesu li uopšte šiške ili sloj kose. Baš poput draperija, one su XXL i ostavljaju jak utisak. Slojevi sežu do brade i na spajaju se na sredini.

Drape šiške su moderna verzija zavesa šiški Tiktok/quecolour

Dodatna dužina daje na svestranosti, posebno zato što možete zavezati celu kosu, dok se rez savršeno uklapa u "frizuru supermodela" koju ste verovatno već videli na društvenim mrežama.

Dakle, ako puštate svoje zavesa šiške, već ste trendi. Ako tek skupljate hrabrost za šiške, zatražite od frizera slojeve do brade koji se nežno spajaju s ostatkom kose kako bi frizura izgledala kohezivno.