Uz društvene mreže, revije, crvene tepihe i ulice, postoji neiscrpna inspiracija za vašu novu frizuru za proleće 2023.

Što se tiče društvenih mreža, videli smo talasastu frizura inspisanu slovima "V", "C" i "U", te životinjama, tačnije vukom i leptirom. Međutim, kako znati koju frizuru odabrati u moru bizarnih, ali i fantastičnih predloga? 

Frizeri predviđaju popularnost frizura inspiriranih 90-im godinama. Duga stepenasta kosa, voluminozne isfenirane frizure i  šiške u obliku zavesa biće traženi u salonima, a svima je zajedničko što ih je lako stilizovati.

U nastavku otkrivamo koje će frizure obeležiti proleće 2023. godine.

1. Francuski bob

Ako tražite opuštenu i uglađenu verziju klasičnog boba, francuski bob je idealan izbor jer je ošišan ležernije i prirodnije, sa slojevima i pramenovima koji uokviruju lice. Ova frizura slavi prirodnu teksturu i izgleda sjajno na kovrdžavoj, talasastoj ili ravnoj kosi.

2. Srednja dužina popularna 90-ih

Frizura srednje dužine iz 90-ih sastoji se od zavesa šiški sa slojevima i dužinom ispod ramena. Ovaj rez odlično pristaje tankoj do srednje gustoj kosi jer će slojevi dati kosi volumen i učiniti da kosa izgleda punije. Najbolje izgleda kad se stilizuje okruglom četkom jer tada iskaču krajevi.

3. Teksturirani lob

Ova frizura ne seže u potpunosti do ramena, a idealna je za one kojima ne smeta održavanje jer ga treba šišati svaka dva do tri mseca. Ako imate talastu kosu i tražite oštar izgled, koristite fen za kosu i okrugle četke ili brzo oblikujte peglom za glatki finiš.

4. Razlomljeni bob

Razlomljeni bob je klasični bob kojem se oblik lomi pomoću slojeva i jakih šiški. Ako želite pomerenu verziju klasične frizure, ne tražite dalje.

5. Prenaglašene zavesa šiške

Ako ste u zimskim mesecima pustili kosu i želite zadržati dužinu, frizeri predlažu prenaglašene zavesa šiške koje se slažu u duže slojeve. Iako trend nije nov, ono što frizuru 2023. razlikuje od prošlih godina jeste što duži pramenovi počinju sa šiškama i prirodno padaju prema dole. Duži slojevi odgovaraju svim tipovima i teksturama kose, a održavanje je jednostavno - stilizujte sušenjem na zraku ili dodavanjem volumena fenom.

6. Dugi shag

Duge shag frizure imaju slojeve koje im daju puno pokreta i odlično pristaju gustoj kosi. Ova frizura takođe može da zahteva malo održavanja. Ako više volite da suštite kosu na prirodnom vazduhu, kada je vlažna, nanesite kremu ili ulje kako biste je zadržali vlažnom, a zatim poprskajte morskom soli dok prstima protresate koren. Nakon što se kosa osuši, imaćete prirodnu teksturu. Frizeri predlažu šišanje svakih osam do 10 nedelja kako biste održali sveže krajeve.

7. Slojevi u stilu 70-ih

Lepršavi, dugi slojevi nadahnuti 70-ima s mekim uvijanjem sve su traženiji u salonima. Frizeri predlažu da ostavite viklere u kosi 15 do 20 minuta kako biste kod kuće postigli traženi 70's look jer je ova frizura usmerena na stvaranje pokreta iznutra.

8. Skullet

Skullet, hibrid između mulleta i shaga, vraća se ovog proleća. Popularan tokom 90-ih na rave sceni, ponovno dobija na snazi ​​zahvaljujući njujorškim modelima i influenserima.

9. Chunky bob

Chunky bob će biti veliki prolećni trend zahvaljujući revijama za proleće/leto 2023, a podrazumeva oštri rez tačno na liniji čeljusti ili na bradi. Na modnim pistama bila je stilizovana zalizano ili s malo talasa pri vrhovima koju možete lako postići peglom. Ako ste zainteresovani  za ovaj stil, razgovarajte sa svojim frizerom o vašem specifičnom tipu kose i šta ćete morati da učinite kako vam frizura ne bi izgledala trouglasto. Frizer će možda trebati stanjiti vrhove ili dodati suptilni sloj ispod kako bi postigao željeni izgled.

Izvor: https://luxurysociety.hr/