Ako tražite načine da smanjite izražajnost bora i postignete zaglađeniji izgled, upotreba prajmera pre nanošenja bilo kakve šminke je neophodna. Da bismo vam pomogli da to postignete, She Finds su zamolili šminkere da podele svoje najbolje savete i dve vrste prajmera za zrelu kožu kako bi fine linije bile manje primetne. Čitajte dalje za savete, sugestije i uvid od Alexis Chapman, profesionalne šminkerke i Vivi Mintare, profesionalne šminkerke i izvršne direktorke Eye Makeup Lab.

2 vrste prajmera za zrelu kožu lica

1. Hidratantni prajmeri

Svaki prajmer koji ima reč „hidratantni“ je uvek odličan izbor za zrelu kožu, kaže Chapman. To je, napominje ona, iz razloga što koža gubi vlagu kako stari, što često dovodi do pucanja ili neujednačene šminke na licu. Uz pomoć hidratantnog prajmera, korektor i puder će izgledati mnogo zaglađeniji, a neće istaći bore. Chapman savetuje i prajmera sa "hijaluronskom kiselinom i retinolom".

2. Prajmeri ​​sa vitaminskim sastojcima

Još jedan odličan izbor za vaš ten, kaže Champan, je prajmer koji se sastoji od vitamina koji su dobri po kožu. Kada je u pitanju zaglađeniji i blistaviji izgled sa ili bez šminke, Chapman ističe da vitaminski formulisani prajmeru igraju veliku ulogu u make up rutini za zrelu kožu.

Prajmeri za zrelu kožu lica.
Profimedia 

„Vitamini generalno pomažu u popravljanju kože i poboljšanju elastičnosti, posebno vitamin A (retinol) je ključni sastojak u anti-age proizvodima, a odlično 'briše' fine linije“, primećuje ona. „B vitamini su odlični za hidrataciju i zaglađivanje, vitamin C je odličan za hidrataciju i posvetljivanje, a vitamin E je odličan za popravku kože od staračkih pega i oštećenja od sunca“, ističe ona. Svi ovi sastojci "dobro rade zajedno u prajmerima kako bi koži pružili željeni blur efekat", dodaje ona.

Sve u svemu, bilo da izaberete prajmer koji je hidratantan, bogat vitaminima ili oboje, Mintara naglašava da je to suštinski deo svake anti-age šminke. "Pajmer će vašoj koži ne samo popuniti sve fine linije i bore, već će i podstaći da se naredni proizvodi zalepe za vašu kožu ravnomerno", kaže ona. Sa prajmerom, vaš korektor za zrelu kožu će „trajati najmanje osam sati bez potrebe za popravkom“, dodaje ona. (Nama ovo zvuči sjajno!)

Kao bonus savet profesionalnog šminkera, ona napominje da kada je u pitanju nanošenje korektora nakon prajmera počnete sa tankim slojem. „Ako ne budete zadovoljni pokrivnom moći, nanesite još jedan sloj i nastavite da gradite boju“, savetuje ona. Ona zaključuje da ne treba „odmah staviti debeo sloj korektora na lice“, jer vam možda neće trebati onoliko koliko mislite. "Takođe, ovo će prouzrokovati pucanje šminke nakon nekoliko sati", napominje ona.