Svi oni koji imaju tanku, retku i slabu kosu znaju da je bilo kakav pokušaj da u kućnim uslovima dobijete kakav-takav volumen neretko osuđen na propast. I da, na tržištu se može naći nebrojeno proizvoda koji obećavaju rezultate iz salona, ali na javi, rezultat nije ni priblično salonskom.

No, pre nego što padnete u očaj, i potrošite gomilu novca na proizvode koji više obećavaju nego što ispunjavaju, i pre nego što kosu potpuno isušite stajlerima i drugim pomagalima, poslušajte savete Lune Viole, inače stilistkinje koja je zadužena za frizure pevača Lizzo, Sama Smitha i Beyonce i primenite 3 praktična saveta uz pomoć kojih ćete zapravo dobiti volumen koji ste želeli.

Volumen u kosi može se dobiti i samo uz pomoć fena.
Instagram/xeniaadonts 

#1: Smenjujte pramenove kako ih sušite

Nakon nanošenja proizvoda za zaštitu od toplote na mokre pramenove, Viola savetuje da "kosu prebacite na suprotnu stranu od one na koju vam inače pada dok je sušite". Svaki pramen prebacite na suprotnu stranu dok ga sušite pa ga tek onda pustite da pada. Na ovaj način dobićete volumen u samom korenu. Dakle, Viola savetuje da kosu uvek sušite u suprotnom pravcu, jer ako kosu podelite kao inače, to će samo doprineti da "pada", umesto da se "ispavi" u samom korenu. 

#2: Koristite okruglu četku i fenirajte uvek od korena ka krajevima u pravcu na gore

Sledeći korak se nadovezuje na prvi. Savet je da nakon što ste prosušili koren, fenirate kosu pramen po pramen od korena do vrha velikom okruglom četkom. Uvek fenirajte tako što kosu odižete od korena. 

Okruglom četkom dobićete volumen koji želite.
Shutterstock 

Nakon feniranja kosu obavezno ostavite da tako stoji makar 15 minuta, jer ćete na ovaj način povećati volumen kose. Takođe, dok koristite okruglu četku držite je uz koren "nekoliko sekundi tokom feniranja", s tim što ćete nakon nekoliko sekundi vruć vazduh zameniti hladnim, jer ćete tako, po Violinim rečima "duže zadržati oblik".

#3: Koristite 5-5 tehniku

Ukoliko vam je sve ovo komplikovano, Viola savetuje stari trik iz 80ih. Naime, pre nego što počnete da sušite kosu, začešljajte kosu napred i nagnite glavu dok je fenirate. Ključno je da koren osušite dobro pre nego što podignete glavu. Da biste instant dobili folumen, koristite pravilo 5-5.

Volumen u kosi može se dobiti tehnikom 5-5.
Profimedia 

Naime, dok fenirate kosu, pređite najpre preko vlasi 5 sekundi toplim vazduhom, držite tako, a potom ponovite isto to ali sa hladnim vazduhom. Instant ćete dobiti volumen, a oni koji imaju izuzetno tanku kosu mogu da koriste mus bez alkohola pre samog feniranja, kako bi rezultati što duže trajali.

Bonus video:

Trik za veći volumen u kosi TikTok/laurenloois