Zaposlene žene, najčešće vežbaju posle posla. Prva stvar koju rade kako ulaze u teretanu je - skidanje šminke. Mada, postoje i one koje popravljaju puder ili karmin pre nego što zakorače u salu. Činjenica je da jedna grupa na drugu gleda osuđujuće, i obratno.

Istina je: Kako se cirkulacija prilikom fizičkih aktivnosti ubrzava i srce brže radi, znojne žlezde počinju pojačano da rade ne bi li rashladile organizam. Ovo pomaže u detoksu kože, jer se kroz znoj izbacuju i razne druge materije, a ne samo voda. Važno je omogućiti koži da diše, i ne sprečavati je da ukloni toksine. Znači, šminka generalno nije problem, problem je teška šminka koja ovo onemogučava. Tada dolazi do začepljivanja pora i neminovno do osipa.

Svedoci smo da se mnoge žene u teretani ipak šminkaju. Gym kao novo mesto socijalizacije, slikanja selfija i lokacija na kojoj se provodi i do pet dana nedeljno postaje “druga kuća” i nemonovno je da žene žele da i tu izgledaju najbolje što one misle da mogu. Novi termin u beauty svetu je athleisure beauty.

Pod time se podrazumeva šminka koja je “otporna” na sve fizike aktivnosti: puder koji se neće pomeriti, maskara koja se neće razmazati, ruž koji se neće razliti.

Po skorašnjim istraživanjima NPR grupe, popularnost šminke za fitnes raste: popularni puderi beleže skok prodaje od 11%, a boja za usne 28%. Kozmetička industrija svakako radi na tome da ima što više korisnika i da ih zadrži na sve moguće načine u svakom mogućem trenutku.

Athleisure beauty filozofija su proizvodi koji će ulepšati osobu, a i dozvoliti koži da diše. Najčešće u svojim nazivima imaju reči sport/breathe/light.

Ako nije moguće doći do ovih proizvoa i žena baš želi da se šminka najbolje je naći srednje rešenje. Znači, šminka za oči ili ruž za usne sigurno neće nauditi koži prilikom fizikih aktivnosti.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/