Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šminka i nega

Ovo je najvažniji sastojak u kozmetičkim proizvodima: Pomaže u lečenju akni, briše bore i savršeno hidrira

Autor taradjukic
Autor taradjukic

Evo kako deluje i zašto je važan.

Izvor: Foto: Profimedia

Svi znamo važnostcinkaza održavanje imuniteta: tokom prolećnog karantina lekari širom sveta jednoglasno su preporučili uzimanje cinka kako bi se smanjio rizik od zaraze virusom. Ali korisna svojstva elementa tu se ne završavaju. Cink je čest sastojak kozmetike, od hidratantnih krema do anti-ageinga. Zašto se dodaje kozmetici ikome su potrebni proizvodi koji ga sadrže?

Cink se koristi za negu kože od davnina. Egipćani su koristili cinkovu mast u razne svrhe, od zarastanja rana doodržavanja lepote i mladosti kože. I dan danas, cink se i dalje koristi kao glavni aktivni sastojak mnogih kozmetičkih proizvoda, ali zahvaljujući poboljšanim proizvodnim metodama, njegova efikasnost se znatno povećala.

Pre svega,cinkje poznat po svojim antibakterijskim i dezinfekcionim svojstvima i izvršava odličan posao u kontroli proizvodnje sebuma u ​​koži. Zbog toga se često može naći u raznim lekovima protiv akni i post-akni, kao i u kozmetici za masnu kožu, jer pomaže u ublažavanju upale, sprečava razvoj bakterija i efikasno se bori protiv masnog sjaja.

Cink je moćan antioksidans. Štiti ćelije tela od oštećenja slobodnim radikalima, usporavajući proces starenja i sprečavajući pojavu bora. Dobro deluje zajedno sakeramidimaikolagenom, čineći kožu gipkom i zategnutom i dajući joj prirodan sjaj.

Danas se cink može naći u širokoj paleti kozmetike -maskama,serumima,kremamailosionima. Savršeno hidrira kožu, ujednačava njen reljef i efikasno je štiti od štetnih uticaja okoline -zagađenja i ultraljubičastog zračenja.

Izvor: stil.kurir.rs

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity