Želite da svaki put zablistate u nešto kraćoj suknji ili uskim pantalonama bez straha da će vam se nazirati celulit? Imamo tehniku koja će vam doći kao spas u zadnji čas.

Suvo četkanje kože možete pronaći u ponudi mnogih wellnessa i kozmetičkih salona kao vrstu anticelulitne masaže koja uz to vašu kožu čini blistavom i sjajnom, ali lako je možete izvoditi i kod kuće.

Uz kozmetičke, ova tehnika kojom se decenijama koristi u Rusiji, Turskoj i Skandinaviji, ima i mnogobrojne zdravstvene dobrobiti, od jačanja imunološkog sistema do detoksikacije organizma.

Za suvo četkanje kože potrebna vam je samo četka od prirodnih vlakana i oko pet do maksimalno 10 minuta dnevno kako biste već nakon nekoliko dana videli prve rezultate.

Suvo četkanje smanjuje vidljivost celulita i izbacuje toksine iz tela.
Shutterstock 

Četkanjem kože:

- Uklanjamo odumrle ćelije.

- Stimulišemo brži rast novih, posebno vezivnih ćelija, koje su odgovorne za čvrstoću i elastičnost naše kože.

- Podsticanjem cirkulacije i masažom razbijamo i masne naslage ispod kože, čime smanjujemo vidljivost celulita.

Za potpuno izbacivanje toksina iz našeg tela i smanjenje celulita svakodnevno morate četkati kožu najmanje tri nedelje. Suvo četkanje kože najbolje je sprovoditi pre tuširanja, a za još bolje rezultate nakon tretmana tuširajte se naizmenično toplom i hladnom vodom.

Suvim četkanjem otklanjam odumrle ćelije i stimulišemo nove.
Shutterstock 

Kako da izvedete suvo četkanje sami?

Četkom od prirodnih vlakana četkajte kožu dugim, ravnim pokretima počevši od nogu, od stopala prema gore, zatim ruku, od šaka prema ramenima. Leđa četkajte odozgo prema dole i stomak odozdo prema gore.

Takvo će četkanje usmeriti limfu prema srcu, stoga nikako ne četkajte u suprotnom smeru jer ono usmerava limfu od srca, što može uzrokovati dodatno opterećenje vena i limfnih čvorova. Možete četkati i lice, ali koristite manju i nežniju četku.