Kada ste prvi reket sveta sasvim je logično da pored napornih treninga i sama ishrana mora da zadovolji sve vaše potrebe i da pruži dovoljno potrebnih elemenata koji su potrebni za duge, višečasovne mečeve.
Novak Đoković to dobro zna, ali uprkos više nego sjajnim rezultatima koje je postigao poslednjih godina, dobar deo ljudi mu i dalje zamera to što ne jede meso, već samo presnu hranu. Istina je da najbolji teniser sveta nije bio tolerantan na neke namirnice, pa mu je promena ishrane dosta pomogla od kada je 2011. godine prešao na poseban režim koji evidentno donosi rezultate.
Reč je o revolucionarnoj, a zdravoj metodi mršavljenja koja će vam promeniti ne samo izgled, već i uticati na celokupno stanje organizma, kao i na kvalitet sna, a a sigurno ćete imati u puno više energije.
Novak se već deset godina pridržava striktnih pravila u ishrani koja će i vama sigurno doneti željene rezultate.
- Iz ishrane izbaciti gluten i mlečne proizvode
- Šećer svesti na minimum
- Ishranu bazirati na povrće, pasulj, ribu, orašasto voće, semenke, sočiva
- Izbegavati crveno meso
- Najveći deo obroka bi trebalo da bude biljnog porekla
- Hranu bi trebalo žvakati što duže kako bi se dobro svarila
- Hranu bi trebalo uskladiti sa potrebama tela
- Popiti čašu mlake vode čim se probudite
Sa druge strane, ishrana Novaka Đokovića ne samo da će vas rešiti suvišnih kilograma, već će vam potpuno promeniti koncept ishrane i postati deo vaše svakodnevne rutine i zdravijeg stila života.
Prvi dan:
Doručak: Čaša mlake vode posle ustajanja, dve velike kašike mauka meda, kaša organskih zobenih pahuljica bez glutena sa brusnicom, suvim grožđem, semenkama suncokreta, bademima
Užina: Hleb bez glutena, krekeri sa avokadom i tunjevina
Ručak: Zelena salata, testenina bez glutena, (kao dodaci pirinač, špargla, veganski sir i paradajz)
Užina: Jabuka sa puterom od indijskog oraha, dinja
Večera: Cezar salata sa dresingom, supa sa povrćem, fileti lososa, sa prženim paradajzom i marinada
Drugi dan:
Doručak: Čaša mlake vode posle ustajanja, dve velike kašike manuka meda, banana sa puterom od indijskog oraha, voće
Užina: Tost bez glutena sa puterom od badema i medom
Ručak: Zelena salata, začinjena salata ukljućujući rezance bez glutena, crveni biber, rukola indijski orah, bosiljak i vinsko sirće
Užina: Voće
Večera: Salata sa tunjevinom, (zeleni pasulj, kanelini pasulj, rukola, tunjevina, crveni biber, paradajz, kockice piletine, supa od paradajza)
Treći dan
Doručak: Čaša mlake vode posle ustajanja, dve velike čaše manuka meda, zobene pahuljice sa puterom od indijskih oraha i bananama i voće
Užina: Humus sa jabukama
Ručak: Zelena salata, testenina bez glutena (uključujući pirinač, lešnike i bosiljak)
Užina: Avokado sa krekerima bez glutena i voće
Večera: Sveža mešavina zelena salata sa avokadom i dresingom, šargarepa i supa od đumbira, pečena piletina prekrivena limunom
10 KOMADA KOJE SVAKA ŽENA U PEDESETIM TREBA DA IMA U SVOM GARDEROBERU: Inspirišite se da postanete ikona stila
OVI MODELI PANTALONA NAJBOLJE PRISTAJU ŽENAMA 50+ : Modne ikone sa Instagrama ih uključuju u svoje dnevne outfite
ANGELINA JOLIE PROŠETALA NAJPOŽELJNIJU TORBU ZA 2023. GODINU: Košta preko 3000 dolara i ponovo vraća u modu XXL formu
9 PROIZVODA KOJE NE BI TREBALO DA KORISTITE KADA PREĐETE 50: Umesto da čine lice svežim, daju potpuno suprotan efekat
DA LI ŽENE TREBA DA SE ODREKNU NASLEDSTVA U KORIST MUŠKOG ČLANA PORODICE? Ekonomska moć nad drugim je osnov nejednakosti