Kada ste prvi reket sveta sasvim je logično da pored napornih treninga i sama ishrana mora da zadovolji sve vaše potrebe i da pruži dovoljno potrebnih elemenata koji su potrebni za duge, višečasovne mečeve.

Novak Đoković to dobro zna, ali uprkos više nego sjajnim rezultatima koje je postigao poslednjih godina, dobar deo ljudi mu i dalje zamera to što ne jede meso, već samo presnu hranu. Istina je da najbolji teniser sveta nije bio tolerantan na neke namirnice, pa mu je promena ishrane dosta pomogla od kada je 2011. godine prešao na poseban režim koji evidentno donosi rezultate.

Reč je o revolucionarnoj, a zdravoj metodi mršavljenja koja će vam promeniti ne samo izgled, već i uticati na celokupno stanje organizma, kao i na kvalitet sna, a a sigurno ćete imati u puno više energije. 

Novak se već deset godina pridržava striktnih pravila u ishrani koja će i vama sigurno doneti željene rezultate.

  • Iz ishrane izbaciti gluten i mlečne proizvode
  • Šećer svesti na minimum
  • Ishranu bazirati na povrće, pasulj, ribu, orašasto voće, semenke, sočiva
  • Izbegavati crveno meso
  • Najveći deo obroka bi trebalo da bude biljnog porekla
  • Hranu bi trebalo žvakati što duže kako bi se dobro svarila
  • Hranu bi trebalo uskladiti sa potrebama tela
  • Popiti čašu mlake vode čim se probudite

Sa druge strane, ishrana Novaka Đokovića ne samo da će vas rešiti suvišnih kilograma, već će vam potpuno promeniti koncept ishrane i postati deo vaše svakodnevne rutine i zdravijeg stila života.

Novak Đoković izbacuje gluten iz ishrane, a pije čašu mlake vode čim se probudi.
Profimedia 

Prvi dan:

Doručak: Čaša mlake vode posle ustajanja, dve velike kašike mauka meda, kaša organskih zobenih pahuljica bez glutena sa brusnicom, suvim grožđem, semenkama suncokreta, bademima

Užina: Hleb bez glutena, krekeri sa avokadom i tunjevina

Ručak: Zelena salata, testenina bez glutena, (kao dodaci pirinač, špargla, veganski sir i paradajz)

Užina: Jabuka sa puterom od indijskog oraha, dinja

Večera: Cezar salata sa dresingom, supa sa povrćem, fileti lososa, sa prženim paradajzom i marinada

Drugi dan:

Doručak: Čaša mlake vode posle ustajanja, dve velike kašike manuka meda, banana sa puterom od indijskog oraha, voće

Užina: Tost bez glutena sa puterom od badema i medom

Ručak: Zelena salata, začinjena salata ukljućujući rezance bez glutena, crveni biber, rukola indijski orah, bosiljak i vinsko sirće

Užina: Voće

Večera: Salata sa tunjevinom, (zeleni pasulj, kanelini pasulj, rukola, tunjevina, crveni biber, paradajz, kockice piletine, supa od paradajza)

Treći dan

Doručak: Čaša mlake vode posle ustajanja, dve velike čaše manuka meda, zobene pahuljice sa puterom od indijskih oraha i bananama i voće

Užina: Humus sa jabukama

Ručak: Zelena salata, testenina bez glutena (uključujući pirinač, lešnike i bosiljak)

Užina: Avokado sa krekerima bez glutena i voće

Večera: Sveža mešavina zelena salata sa avokadom i dresingom, šargarepa i supa od đumbira, pečena piletina prekrivena limunom

Pogledajte jelovnik Novaka Đokovića.
Profimedia