Ulazak u Novu godinu doprineo je velikim promenama u obavezama i prirotetima, a bogatoj prazničnoj i slavskoj trpezi malo ko je uspešno odoleo. Mnogi su poremetili bioritam, bude se neispavani, možda i blago mamurni. Lice tada vrlo brzo postaje otečeno, ten neujednačen, a sve sluti i da kilogrami polako dolaze.

Mnoga naučna istraživanja pokazala su da je pravilna ishrana prvi, i jedan od najvažnijih koraka, kada je reč o nezi lica, a najugledniji dermatolozi današnjice često podvlače ovu činjenicu.

Kao što i sami vidite po sebi, nije potrebno da se godinama loše hranite kako biste primetili efekte na koži, već se prvi simptomi vide već posle samo nekoliko dana opuštanja. Obično je reč o aknama, gubitku sjaja, sivom tenu, tamnim krugovima ispod očiju, natečenom i umornom licu.

Ako imamo u vidu da smo prethodnih dana svi konzumirali masnoće, šećere, gluten i alkohol mnogo više nego obično, jasno vam je da je ovo period kada bi trebalo da posvetite malo više pažnje nezi kože.

Da bismo ublažili posledice koje ovakav način života ostavlja na našu kožu, potrebno je poštovati ova jednostavna beauty pravila za povratak sjaja i negovanog izgleda licu.

Redovna eksfolijacija

Jedna od najboljih stvari koju možete da uradite za svoju kožu jeste ekfolijacija nje, a tokom sezone slavlja toneri na bazi kiselina su vam neophodni. Ovi proizvodi uspešno odstranjuju sve mrtve ćelije i nečistoće s kože zbog čega umorno lice vraća sjaj, a ujedno se sprečava i pojava akni i pigmentacija.

Vitamin C

Kao jedan od najmoćnijih antioksidansa, vitamin C neutrališe dejstvo slobodnih radikala i podstiče prirodnu obnovu kože. Osim toga, serumi na bazi ovog vitamina podstiču proizvodnju kolagena i elastina, pa samim tim sprečavaju prerano starenje kože. Ako vam ovo nije dovoljno, imamo još jednog keca u rukavu – vitamin C inhibira proizvodnju melanina što znači da posvetljuje kožu i sprečava pojavu fleka na licu koje se mogu javiti, između ostalog, i zbog pojačane konzumacije testa.

sledite savete uz koje ćete koži povratiti stari sjaj
Profimedia 

Maske za lice + povećana hidratacija

U periodu kada dosta vremena provodimo u zagrejanim prostorijama, maske za lice koje dubinski hidriraju i revitalizuju kožu prave značajnu razliku. Zahvaljujući ovim proizvodima koža0 izgleda sveže, punije i čvršće, a ukoliko ste entuzijasta, umesto noćne kreme koristite sleeping maske koje obnavljaju kožu tokom noći.

Brzi fix za podočnjake

Tragovi nezdravog života kod mnogih se najviše primećuju u okoloočnoj regji, a natečeni kapci i tamni podočnjaci često najbolje odaju naše loše navike. Zato su nam potrebni proizvodi koji brzinski bude oči, kao što su maske za podočnjake, koje će u samo nekoliko minuta ublažiti natečenost, učvrstiti kožu i osvežiti celokupan izgled.

Balzam za usne

Ako ste konzumirali alkohol, poznat vam je osećaj suvih, dehidriranih i ispucalih usana. Kako biste ih oporavili i sprečili da dođe do daljeg isušivanja i pucanja, nemojte se odvajati od hranljivih balzama.