Konturisanje nekada zna da predstavlja pravu umetnost i težak zadatak kada želiimo izgled naglašenijih jagodica u nekoliko minuta.

Postoji pregršt načina za konturisanje i stvaranje face lift efekta na licu, ali nekako smo još uvek striktno vezani za klasičan i dobro poznat način zvanog "tri poteza".

Ipak, verujemo da će i vas, kao što je nas, novi TikTok trik naterati da potpuno zaboravite na sva pravila konturisanja koja ste do sada znali i isprobate sasvim novi način koji čini lice mršavijim.

Reč je o videu korisnice TikToka po imenu Megan, koja je otkrila tehniku nanošenja tamne konture tačno ispod vrha obraza kako bi dodatno naglasili jagodicu bez ostavljanja mrlja na licu.

Nakon što ste centrirano naneli konturu tako da s druge strane osetite svoj zub, uzmite četkicu i blendajte kružnim pokretima tačno na području gde ste je i naneli.

Ukoliko dovoljno precizno i nežno ublendate i na pravo mesto nanesete konturu – dobićete nežnu, prirodnu konturu koja će naglasiti obraze, zbog čega ćete izgledati mršavije sa svih strana, imali prirodno izražene obraze ili ne.

Mali savet:

Kako biste olakšali pronalazak područja na koje trebate da nanesete konturu, prvo ga pronađite prstima i kada osetite zub gornje vilice znaće da je to pravo mesto za konturu.