Ne morate ići na skupe kozmetičke tretmane i plaćati ogromne svote novca za luksuzne kreme i serume da biste imali sjajnu kožu.

Sada kada smo saznali koja je tajna zdrave kose Meghan Markle, vreme je da istražimo i kako postiže kožu meku poput svile. 

Supruga princa Harryja pobornica je prirodne nege i organskih proizvoda, pa je posebno zanima masaža lica. Oslobađa kožu od toksina i štetnih tvari, stimulišući limfni sastav.

Osim toga, ova tehnika utiče na opšte psihičko stanje, jer smiruje strahove i stres, otklanja anksioznost i napetost. Meghan je nekoliko puta pohvalila Nichole Joss koja daje brojne dermatološke savete i demonstrira tehnike samomasaže.

Pogledajte njen glavni savet za podizanje opuštene kože u donjem delu lica. Ovaj deo lica uglavnom 'propada' zbog nedostatka kolagena koji se javlja starenjem, ali i opuštanja obraza zbog slabosti mišića.

Pokreti su vrlo jednostavni, pre masaže obavezno očistite kožu i nanesite blago ulje kako biste postigli pun efekat. Izvode se kažiprstom i srednjim prstom, tako da se lagano rašire u obliku slova 'V' i povuče spoljašnja strana od brade prema obrazu.

Masaža se preporučuje ženama u 30-im godinama kako bi preventivno reagovale protiv prvih znakova starenja, finih linija i bora, te kako bi očuvale mladalački izgled.

Supruga princa Harryja pobornica je prirodne nege i organskih proizvoda
Profimedia