Toplo vreme konačno je došlo, a sa njim i nova muka, barem kada je u pitanju šminka. Ukoliko ne možete da zamislite dan bez pudera, verujemo da vam se barem jednom dogodilo da je makeup podloga krenula da se topi, odnosno skida sa lica. Zato je možda došao pravi trenutak da se okrenete laganim teksturama, koje imaju dobru pokrivnu moć, bez da stvaraju osećaj težine na licu, a ujedno i prkose jakom suncu.

Prilagođavanje beauty i make up rutine novim vremenskim uslovima nije lako i ponekad iziskuje i do nekoliko dana testiranja. Najvažnije je izabrati tečni puder koji je izdržljiv na visokim temepreturama, a u toj kategoriji najviše prednjače lagane formule.

Kako bismo vam olakšali potragu, odlučili smo da vam predstavimo naše favorite laganih tečnih pudera idealnih za proleće i leto!

Maybelline New York Fit Me Matte tečni puder

Maybelline New York Fit Me Matte tečni puder sjajan je izbor za leto.
Maybelline 

Iako pojedini tečni puderi dodatno naglašavaju pore i masnu kožu, čineći je još sjajnijom, to definitivno nije slučaj sa Fit Me formulom. Veoma lagan, dugotrajan i kremast proizvod s lakoćom upija višak vode na licu, kontroliše sjaj i čini pore manje vidljivim. Posebno je pogodan za masnu kožu i proširene pore. Ono što mi se mnogo dopada od kod ovog drogerijskog pudera jeste to što njegov umereni mat efekat obezbeđuje vrlo prirodan izgled lica, dok se tekstura proizvoda u potpunosti stapa sa teksturom kože.

L’oreal Paris True Match tečni puder

L’oreal Paris True Match tečni puder već duže vreme je u vrhu favorita kada je u pitanju lagana tekstura.
Lilly.rs 

Jedan od tečnih pudera sa prirodnim mat finišem koje najduže imam u svom neseseru. Obogaćen je moćnom formulom koja uspešno kontorliše sjaj, upija ulje i odoleva znoju što ga čini naročito poželjnim u letnjem periodu. Poseduje srednju pokrivnu moć i pruža efekat zdravog sjaja što je odlično za osobe koje traže idealan puder za suvu kožu koji ih neće umastiti.

Chanel Ultra Le Teint Velvet tečni puder

Chanel Ultra Le Teint Velvet tečni puder jedan je od favorita mnogima.
Chanel 

Ovo je jedan od poslednjih tečnih pudera koje sam probala i vrlo brzo mi je postao favorit. Vrlo je jedinstven jer poseduje tanku i tečnu formulu koja se jako brzo suši i postaje potpuno mat. Ali, puder uopšte ne izgleda suvo na koži niti ističe suve delove što je vrlo interesantno, imajući u vidu koliko je mat. Ima lagano do srednje prekrivanje i preporučila bih ga pre svega onima sa kombinovanom i masnom kožom zbog mat efekta i postojanosti.

Bourjois Healthy Mix tečni puder

Bourjois Healthy Mix tečni puder idealan je za dane kada ne želite tešku podlogu na licu.
Press 

Sveža i kremasta tekstura Healthy Mixa oduvek je bila sinonim za blistav, prirodan i predivno ujednačen ten. Formula koja eliminiše znakove umora i pruža licu nov sjaj je sve što želim u jutarnjim satima kada, za potrebe posla, moram instant postići odmoran i svež izgled. Lagana formula savršeno se stapa sa kožom čineći je mekom i glatkom. A ono zbog čega se već dugi niz godina najčešće hvatam za upravo ovaj puder jeste zbog činjenice da ostavlja prostora koži da lako diše, a ten čini savršeno ujednačen.

Guerlain Lingerie de Peau Fluid tečni puder

Guerlain Lingerie de Peau Fluid tečni puder idealan je za vruće dane.
GUERLAIN 

Još jedan proizvod koji sam korstila dosta puta, i to pretežno tokom leta. On prosto divno izgleda na koži. Na koži istovremeno omogućava blistav i mat sveži ten. Formula je lagana, ali dugotrajna i potpuno nevidljiva na licu - što je veliki plus!