U hladnim zimskim mesecima, naša kožačesto zahteva posebnu pažnju i negu kako bi se izborila sa suvim vazduhom i niskim temperaturama. Jedan od ključnih koraka u očuvanju zdravlja kože tokom ovog perioda jeste upotreba visokokvalitetnih seruma za lice koji pružaju intenzivnu hidrataciju.

Dok bi baza svakog beauty režima trebalo da uključuje nežno sredstvo za čišćenje, vašu omiljenu hidratantnu kremu i zaštitni SPF, serumi su mesto gde možete da eksperimentišete, dodajući specijalizovane aktivne sastojke koji će poboljšati izgled kože.

U narednim redovima, istražićemo najefikasnije serume za lice koji se posebno preporučuju tokom zimske sezone, pružajući vašoj koži neophodnu hidrataciju i dodatni sjaj u surovim zimskim uslovima.

U nastavku pogledajte naš izbor sedam najboljih seruma za lice u 2023.

RoC RoC Retinol Correxion Anti-Aging Night Serum

Za tipove kože koji to mogu da podnesu, retinol je neophodan u borbi protiv znakova starenja. Pošto formula dolazi u zatvorenim kapsulama, mnogo je manja verovatnoća da će aktivna supstanca oksidirati, pa se na taj način održava potentnost retinola. Pored toga, sadrži ceramid NP, jedan od najčešćih tipova ceramida koji se nalazi u koži, poznat po svojstvima zadržavanja vlage.

1664547039-roc-retinol-serum-1664547031.jpg
RoC 

L'Oreal Paris Revitalift Derm Intensives serum za lice sa 1,5% čiste hijaluronske kiseline

Ne samo da ovaj serum sa hijaluronskom kiselinom zaglađuje fine linije i bore, već pomaže i da se pojača njen sjaj zahvaljujući vitaminu C. 

Najbolji serumi za lice koji hidriraju za zimu 2023
L oreal 

Drunk Elephant C-Firma Fresh Day Serum

Ovaj bestseler obećava kožu koja izgleda blistavo i zdravo, a vremenom smanjuje hiperpigmentaciju uzrokovanu oštećenjem od sunca ili ožiljcima. Dodatno sadrži i antioksidans - ferulnu kiselinu, vitamin E i ekstrakt nara koji pomažu u sprečavanju znakova starenja.

Najbolji serumi za lice koji hidriraju za zimu 2023
Drunk Elephant 

Glow Recipe Watermelon Glow Niacinamide Dew Drops

Viralan proizvod na TikToku dolazi nam iz korejske kozmetike, a odgovara svim tipovima kože. Želite da postignete glazed donut skin? Na pravom ste mestu.

Najbolji serumi za lice koji hidriraju za zimu 2023
Glow recipe 

CeraVe serum sa hijaluronskom kiselinom

Koliko god da smo u potrazi za dodatnim sjajem lica, svakako da ne želimo u tome da preteramo. CeraVe serum za lice biće omiljen onima koji ne vole da osete dugotrajan trag na licu, jer je gelaste strukture.

Najbolji serumi za lice koji hidriraju za zimu 2023
cerave 

Neutrogena Hidro Boost hidratantni serum sa hijaluronskom kiselinom

Za sve one čija koža ima pore koje se lako začepe, Neutrogenin serum će biti sjajan izbor. Napravljen je tako da vašoj koži pruži potrebnu hidrataciju, a da ne uzrokuje crvenilo i akne. Ne sadrži ulje.

Najbolji serumi za lice koji hidriraju za zimu 2023
neutrogena 

La Roche-Posay Hyalu B5 Pure Hyaluronic Acid Face Serum

Ovo je klasik među serumima koje Francuskinje posebno vole. Serum ima trostruku funkciju jer doprinosi hidrataciji, elastičnosti i redukciji hiperpigmentacija. 

Najbolji serumi za lice koji hidriraju za zimu 2023
La Roche Posay 

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.