Da smo u eri wet i glowy izgleda kože svedočimo već nekoliko sezona, potisnuvši mat izgled u drugi plan. Mladalački, sveži izgled osvojio je svet šminke, a mnogo je prirodniji od svog prethodnika.

Kako u modi, tako i u beauty segmentu prvo se javio ballet core, čisti izgled nežnog makeupa s naglaskom na roze boju, obraze i glossy usne, a jedna od savršenih predstavnica ovog looka je Hailey Bieber. Superblistava koža inspiraciju je potražila i u morskom svetu zbog čega su nastali trendovi Doplhin Skin i Mermaid Skin koji veličaju izgled mokre, vlažne kože.

Među njima se pojavio i Pearl Skin trend koji, naravno, na TikToku ima već više od 40 miliona pregleda. Kao što mu ime kaže, inspiraciju crpi iz nežnog, blistavog sjaja bisera, a oslanja se na paletu boja šampanjca. Za razliku od staklene kože (Glass Skin trend), biserna izgleda manje mokro, a umesto toga je mekana, svilenkasta i još praktičnija u svakodnevici. 

Za blagi izgled biserne kože, hajlajter stavljamo uz jagodičnu kost, te na čelo, a ideja je da se stvori iluzija suptilnog, prirodnog sjaja. Kremasti proizvodi vrlo pomažu u stvaranju takvog looka, a tajna sjaja je i u stavljanju hajlajtera iznad obrva. Preporuka je, također, nositi BB ili CC kreme umesto pudera, kao i obavezno korišćenje rumenila. Na kraju dana, ne pokušavate da izgledate ledeno, nego biserno.

Ovaj trend podržava i shimmer, kao i glitter i sve ono što izaziva holografski efekt. Za kožu teški proizvodi poput previše pudera ili korektora nisu dobrodošli jer stvaraju utisak maske na licu za razliku od prirodnog sjaja.

 Izvor: https://storybook.hr/