Da li ste ikada pokušali da rekreirate šminku svoje prijateljice, a zatim shvatili da njen smokey eyes look ne izgleda isto na vašem obliku očiju? Ne znamo za vas, ali nama je trebalo mnogo vremena da shvatimo kakva šminka zapravo odgovara našem obliku očiju, jer kada je reč o proizvodima poput senki za oči i ajlajnera, ne možemo da se oslonimo na jedan univerzalan pristup. 

Kada razmišljate o šminkanju očne regije, važno je da vaš odabir make up stila prilagodite sopstvenim crtama lica. Na drugom mestu, razmislite kakav efekat želite da postignete. Iz iskustva smo primetili da je jedan od trikova postaviti tanku tamnu liniju na donju i gornju liniju trepavica. Takođe, isticanje centra oka svetlijom, sjajnijom senkom dodatno daje na lepšem izgledu.

U nastavku smo izdvojili pet make up stilova koji će posebno odgovarati damama koje imaju nešto spuštenije kapke i okrugliji oblik očiju.

Sjajna senka za oči

Ako želite da istaknete oblik svog okruglog oka, sjajna senka za oči je pravi izbor. Obavezno je dodajte na centar kapka. Svetlija nijansa u sjajnoj teksturi zaista pomaže otvaranju očiju i pravi savršen večernji šminkerski izgled.

Kohl ajlajner

Još jedan trik za isticanje oblika vašeg okruglog oka je korišćenje kohl ajlajnera da biste iscrtali konture vaših očiju. Nanesite ajlajner na oko koristeći ajlajner u olovci na gornjoj i donjoj liniji. Nežno izblendajte ajlajner (mekana četkica je must) pomalo i izbegavajte da ga povlačite naviše, jer će to produžiti oko.

Maskara za oči

Način nanošenja maskare može napraviti ogromnu razliku. Donosimo naš trik: umesto da povučete sve trepavice ka uhu, raširite ih na spoljne trepavice, nagore u sredini i unutra za unutrašnje trepavice. Ponovite sa donjim trepavicama. Ovo će kreirati retro look šezdesetih.

Ajlajner

Ako želite da postignete bademastiji oblik sa vašim make-upom za oči, pokušajte sa tzv. eyeliner wingom. Kreirajte jaku liniju u spoljnom uglu oka da biste podigli i izdužili oblik oka.

Mat senka za oči

Još jedan trik za kreiranje bademastijeg oblika očiju je korišćenje mat senke za oči. Nanošenjem mat boje preko kapka, u suštini ćete 'izravnati' zaobljeni oblik. Možete dodati dublju nijansu na spoljni, gornji deo preloma kapka da biste pomogli transformaciji oka u ovaj zavodljivi oblik.

Izvor: ELLE/N.K.