Već ste navikli da kada je reč o beauty kategoriji, pišemo o najvećim trendovima kose, šminke i manikira u svim sezonama. Međutim, jedna stvar o kojoj ne možda ne govorimo dovoljno su obrve. Iako su one često poslednja stvar o kojoj razmišljamo kada je u pitanju naša rutina lepote, istovremeno shvatamo moć koju obrve mogu imati. Naime, neosporno je da one imaju sposobnost da oblikuju celo lice i mogu da unaprede bilo koji (make up) izgled.

Čini se da se i drugi stručnjaci slažu, jer mnogi šminkeri kreativno eksperimentišu sa različitim izgledima obrva. Zaboravite na popunjavanje retkih dlačica olovkom za obrve, jer danas na tržištu postoje mnoge savremenije opcije - od gelova za obrve sve do kućnih setova za laminaciju obrva. Međutim, sa toliko proizvoda na raspolaganju, može biti zbunjujuće odlučiti kako želite da vaše obrve izgledaju.

Svi znamo da su bujne obrve bile apsolutni hit prošle godine, ali 2024. godina donosi mnogo svežih inspiracija. Da biste saznali sve najveće trendove obrva ove sezone, u nastavku teksta smo izdvojili pet ključnih stilova. Dakle, ukoliko vam je potrebno osveženje obrva, nastavite da čitate...

Doll brows

Pojavljujući se na modnim pistama zahvaljujući Pat McGrath za Maison Margielu i Isamayi Ffrench za Vivienne Westwood, ovaj moderni pristup trendu tankih obrva donosi povratak olovkastih obrva. Inspirisan dvadesetim godinama, ovaj visoki, zaobljeni luk obrva uparen sa rumenim jagodicama lica daje izgled kao kod lutke.

Soap brows

Ovo je trend koji i dalje izaziva podeljena mišljenja. Sa preko 160 miliona pregleda na TikToku, ovaj izgled se pojavio na modnoj pisti 2022. godine i od tada je postao izuzetno popularan. Postiže se nanošenjem sapuna na bazi glicerina na obrve te češljanjem nagore kako biste postigli pun, pahuljast i podignut efekat. Ako nas pitate - ovaj trend veoma odobravamo.

Izbeljene brows

Ako ste mislili da su 'sapunske obrve' kontroverzne, čekajte da čujete za tzv. izbeljene obrve. Postale su poznate po svom nekonvencionalnom izgledu koji izaziva pažnju, a trend podrazumeva da se obrve posvetle ili izblede kako bi postigle gotovo nevidljiv izgled ili se uskladile sa bojom kože ili kose. Često se viđaju na modnim pistama, u umetnosti i u svetu slavnih kao deo izražajnog i avangardnog stila.

Nano obrve

Ako niste čuli za nano obrve, sada je vreme da obratite pažnju. Reč je o modernom pristupu mikro-pigmentaciji i o polu-permanentnoj tehnici koja se koristi sa ciljem stvaranja sasvim preciznih i u krajnoj liniji individualnih obrva. Nano obrve omogućavaju veću kontrolu nad oblikom i gustinom obrva nego što je to moguće kod tradicionalne mikro-pigmentacije, što rezultira izuzetno preciznim i definisanim obrvama.

Dekorativne obrve

One su deo ekstravagantnog trenda koji je način da se eksperimentiše sa šminkom i stvore nekonvencionalni izgledi. Ukrasne obrve često uključuju upotrebu kristala, perli, šljokica i dekorativnih elemenata kako bi se stvorio efekat koji izaziva pažnju i stvara spektakl na licu. Iako ovo možda nije svakodnevni izbor, ukrasne obrve su popularne za posebne prilike poput festivala (čitaj: Coachella)...

Izvor: ELLE/N.K.